Web Design
Πως να μεγαλώσετε το κοινό σας στο Instagram και να ενισχύσετε τo engagement σας

Πως να μεγαλώσετε το κοινό σας στο Instagram και να ενισχύσετε τo engagement σας

Προσελκύετε επιτυχώς followers στο Instagram; Αναρωτιέστε πώς να κρατήσετε το κοινό σας μακροπρόθεσμα; Παρακάτω, θα ανακαλύψετε στρατηγικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε και να διατηρήσετε τους followers σας στο Instagram.

Πώς λειτουργεί το Engagement του Instagram

Τι είναι engagement; Και τι αντίκτυπο έχει στην παρουσία σας στο Instagram;

Engagement είναι όταν κάποιος αλληλεπιδρά ενεργά με το περιεχόμενο ή το προφίλ σας. Εάν πολλοί από τους followers σας στο Instagram σας απαντήσουν, έχετε υψηλό ποσοστό Engagement. Εάν έχετε μεγάλο κοινό αλλά δεν έχετε πολλές αλληλεπιδράσεις, μπορεί να έχετε πρόβλημα σε αυτόν τον τομέα.

Στην πραγματικότητα, η χαμηλή αλληλεπίδραση των χρηστών μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά με την πάροδο του χρόνου. Ο αλγόριθμος Instagram επιλέγει ποιες δημοσιεύσεις θα εμφανίζονται αξιολογώντας συνεχώς αν το περιεχόμενό σας είναι σχετικό και ενδιαφέρον για τους χρήστες. Έτσι, εάν κανείς δεν αλληλεπιδρά με το περιεχόμενό σας, ο αλγόριθμος θα θεωρεί ότι το περιεχόμενό σας δεν είναι υψηλής ποιότητας και δεν θα το προωθεί οργανικά στους χρήστες.

Αλλά δεν αφορά μόνο τη διατήρηση ενός μεγάλου κοινού. Το engagement είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας για το αν κάποιος θα αγοράσει από εσάς ή όχι.

Διαφορετικοί τύποι Engagement στο Instagram

Το engagement στην κατασκευή ιστοσελίδων Instagram μπορεί να λάβει πολλές μορφές και το καθένα μπορεί να λειτουργήσει για διαφορετικούς στόχους ή να σας πει διαφορετικά πράγματα για το κοινό σας. Μερικά είδη αλληλεπίδρασης των χρηστών είναι τα likes, τα σχόλια, τα shares μέσω DM ή Story, τα follows, τα mentions, τα Profile visits και τα link clicks.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την αφοσίωση ανοίγοντας το Instagram Insights και πατώντας στο Post Insights για μεμονωμένες αναρτήσεις. Θα δείτε μια οθόνη που παραθέτει τον αριθμό των διαφορετικών αλληλεπιδράσεων και σας δίνει ένα σύνολο με σκοπό να έχετε μία συνολική εικόνα για τα αποτελέσματα που έχετε.

Δημιουργήστε ένα πρόγραμμα δημοσίευσης στο Instagram

Έχοντας ένα σταθερό πρόγραμμα δημοσίευσης αναρτήσεων σας διευκολύνει καθώς έχετε μια σαφή δομή για να εργαστείτε. Έτσι λοιπόν, είναι ευκολότερο να προγραμματίσετε το περιεχόμενό σας εκ των προτέρων. Χρησιμοποιήστε τα διαθέσιμα εργαλεία για να το κάνετε πιο εύκολο.

Αρχικά, παρακολουθήστε τα Insights του Instagram για να βρείτε τις πιο ενεργές ημέρες και ώρες των followers σας. Με δημοσίευση σε στρατηγικές στιγμές, θα έχετε περισσότερη αφοσίωση χωρίς κόπο.  Δεύτερον, χρησιμοποιήστε εργαλεία προγραμματισμού για να εξοικονομήσετε χρόνο.

Μπορείτε να προγραμματίσετε αναρτήσεις και βίντεο IGTV ακόμη και να αποκτήσετε πρόσβαση σε λεπτομερείς λειτουργίες όπως επεξεργασία εικόνας, προσθήκη tags και εναλλακτικό κείμενο.

Δημοσιεύστε μοναδικό περιεχόμενο

Οι followers σας στο Instagram επέλεξαν να σας ακολουθήσουν. Θα μπορούσαν να είχαν επιλέξει οποιονδήποτε άλλο, αλλά επέλεξαν εσάς. Υπάρχει κάτι για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας, την εικόνα της επιχείρησής σας, την εξυπηρέτηση πελατών και τις αξίες που τους αρέσουν. Το μυστικό για ισχυρό engagement στο Instagram είναι να επικεντρωθείτε σε ό, τι είναι αυτό που σας κάνει μοναδικούς.

Προσπαθήστε να μοιραστείτε περιεχόμενο που κανείς άλλος δεν μπορεί. Μοιραστείτε λεπτομερείς γνώσεις για τον τομέα σας. Προσφέρετε συμβουλές που μπορούν να προέλθουν μόνο από την εμπειρία της λειτουργίας της επιχείρησής σας.

Κάντε ερωτήσεις

Σε όλους αρέσει να μοιράζονται τη γνώμη τους. Ένας εύκολος τρόπος για να αυξήσετε το engagement είναι να ρωτήσετε τους χρήστες τι πιστεύουν. Τα Instagram Stories είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για αυτόν τον τύπο αλληλεπίδρασης. Υπάρχουν πολλές επιλογές stickers που έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν ερωτήσεις και να ξεκινούν συνομιλίες. Φυσικά, το περιεχόμενο της ερώτησης εξαρτάται από εσάς.

Share on Social Media
Σας κάλυψε αυτό το άρθρο;
Συνεχίστε να ενημερώνεστε