Web Design
Ποια είναι τα οφέλη των Instagram Hashtags και πως να τα αξιοποιήσετε

Ποια είναι τα οφέλη των Instagram Hashtags και πως να τα αξιοποιήσετε

Γιατί πρέπει ως μια επιχείρηση να νοιάζεστε για τα hashtags; Υπάρχουν πολλά οφέλη που έχετε από τη χρήση των hashtags στην κατασκευή ιστοσελίδων Instagram και ανεξάρτητα από τους στόχους σας στα Social Media ή το αντικείμενο της επιχείρησής σας, σίγουρα θα υπάρχει κάποιο πλεονέκτημα και για εσάς.

Αυξάνει την έκθεση της επιχείρησής σας σε ένα ευρύτερο κοινό

Ο πιο σημαντικός λόγος για τη χρήση hashtags είναι η μεγαλύτερη έκθεση και προσέγγιση του κοινού. Κάνοντας click σε ένα hashtag στο Instagram οδηγεί σε μια συλλογή τόσο των κορυφαίων δημοσιεύσεων όσο και των πιο πρόσφατων που χρησιμοποίησαν αυτό το hashtag.

Από εκεί, μπορείτε να εξερευνήσετε όλες τις σχετικές αναρτήσεις, κάνοντας τα hashtags έναν πολύ καλό τρόπο, άτομα που ενδιαφέρονται για ένα συγκεκριμένο θέμα να βρουν περισσότερους λογαριασμούς που μπορεί να θέλουν να ακολουθήσουν. Αυτό σημαίνει ότι εάν χρησιμοποιείτε τα σωστά και πιο συναφή hashtag για την επιχείρηση σας, αυτοί που ψάχνουν σε αυτό το hashtag θα βρουν αυτές τις αναρτήσεις και επομένως, θα ανακαλύψουν και την επιχείρησή σας.

Αυξάνει την αλληλεπίδραση με το κοινό σας

Όταν χρησιμοποιείτε branded hashtags, δηλαδή hashtags που συνδέονται με ένα brand ή επιχείρηση, και ενθαρρύνετε τη χρήση τους, γίνεται μια άλλη μορφή engagement. Σκεφτείτε τα hashtags ως έναν ακόμη τρόπο για να προσεγγίσετε και να προσελκύσετε δυνητικούς σας πελάτες. 

Ανάλυση ανταγωνιστών

Πόσο ψηφιακό χώρο καταλαμβάνουν οι ανταγωνιστές σας; Τα hashtags σας βοηθούν να αναλύσετε το αντίκτυπο σας στα Social Media σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Μπορείτε να δείτε αναρτήσεις με τα σχετικά hashtag σας για έμπνευση περιεχομένου και να πάρετε ιδέες για το που μπορεί να «χάνει» η επιχείρηση σας σε σύγκριση με το ανταγωνιστικό περιεχόμενο.

Έρευνα περιεχομένου

Παρόμοιο με αυτό που θα κάνατε για SEO keyword research, τα hashtags μπορούν να σας βοηθήσουν να ερευνήσετε διαφορετικές ιδέες περιεχομένου. Τι φαίνεται να επιφέρει καλά αποτελέσματα για παρόμοιες επιχειρήσεις; Κάνοντας click στις κορυφαίες αναρτήσεις για λεπτομέρειες, μπορεί επίσης να βρείτε πρόσθετα hashtag που είναι λιγότερο πολυπληθή, αλλά εξίσου συναφή με το κοινό σας, με σκοπό να έχετε περισσότερες πιθανότητες να βρει το κοινό μία δημοσίευσή σας.

Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πιο αποτελεσματικά τα hashtags για την επιχείρησή σας; 

Δεν υπάρχει κανένας απόλυτα σωστός ή λάθος τρόπος χρήσης των hashtags στο Instagram, αλλά σίγουρα υπάρχουν μερικές βέλτιστες πρακτικές. Στη συνέχεια, αναφέρονται τρεις που μπορεί να βοηθήσουν την επιχείρησή σας.

Ποιος είναι ο βέλτιστος αριθμός;

Σε ένα caption, συνιστάται η χρήση 1-3 hashtags. Εάν προσθέσετε περισσότερα hashtag ως πρώτο σχόλιο, τότε θα είναι αποδεκτά έως και 30 hashtag. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιείτε 30 hashtags για κάθε δημοσίευση.

Βρείτε τα καλύτερα hashtags για εσάς

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να βρείτε τα καλύτερα hashtags για εσάς. Το πρώτο και το πιο εύκολο είναι να δείτε τους Influencers και τους λογαριασμούς που ήδη ακολουθείτε και να σημειώσετε ποια hashtag χρησιμοποιούν ήδη. Ένας άλλος τρόπος είναι να ξεκινήσετε να πληκτρολογείτε στη γραμμή αναζήτησης στο Instagram διάφορε λέξεις σχετικές με την επιχείρησή σας. Καθώς πληκτρολογείτε, εμφανίζονται και σχετικά hashtags.

Μην ξεχάσετε να προσθέσετε hashtags στα Instagram Stories

Ενώ τα Stories εξαφανίζονται μετά από 24 ώρες, μην μειώνετε τη χρήση hashtags σε αυτά. Αυτά εμφανίζονται επίσης στα αποτελέσματα αναζήτησης και είναι ένας άλλος εύκολος τρόπος για να αποκτήσετε περισσότερες προβολές. Έχετε πάρα πολλά hashtag για να βάλετε σε ένα Story; Εισαγάγετε το κείμενό σας όπως συνήθως και στη συνέχεια, κρύψτε τα πίσω από ένα gif ή αυτοκόλλητο.

Share on Social Media
Σας κάλυψε αυτό το άρθρο;
Συνεχίστε να ενημερώνεστε