Web Design
Ποια είναι η σημασία του Web Design για το κοινό σας;

Ποια είναι η σημασία του Web Design για το κοινό σας;

Το website σας είναι μια από τις πιο σημαντικές πτυχές της παρουσίας του brand σας online και είναι σημαντικό να το σχεδιάσετε σωστά.

Το website σας είναι επίσης το μέρος όπου καλλιεργείτε τους δυνητικούς πελάτες σας για τη λήψη μετατροπών. Έτσι, δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά αποτυχίες του website που θα μπορούσαν να προκαλέσουν την απομάκρυνση των δυνητικών σας πελατών. 

Το website σας θα πρέπει να έχει σχεδιαστεί λαμβάνοντας υπόψη το κοινό σας και πρέπει να διασφαλιστεί ότι παρέχει μία πολύ καλή εμπειρία χρήστη. Υπάρχουν πολλά άλλα οφέλη από έναν καλό web designer τόσο για την επιχείρησή σας όσο και για το κοινό σας.

Brand image

Το website σας αντικατοπτρίζει το brand σας και ό, τι αντιπροσωπεύει. Συνήθως είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που βλέπουν οι άνθρωποι για να γνωρίσουν ένα brand και ως εκ τούτου βοηθά στη διαμόρφωση της πρώτης εντύπωσης.

Τα στοιχεία σχεδίασης του website σας, όπως χρώματα, γραμματοσειρές, εικόνες κ.λπ., όλα αποτελούν την ταυτότητά σας. Επομένως, πρέπει να επιλέξετε προσεκτικά αυτά τα στοιχεία και διατηρήσετε μία ομοιομορφία στο website σας.

Χρώματα

Εάν έχετε ήδη κάποια χρώματα του brand που ταιριάζουν με το λογότυπό σας και άλλα στοιχεία ταυτότητας του brand σας, τότε θα πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε και στο website σας. Ωστόσο, εάν ξεκινάτε από το μηδέν, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μελέτη για να κατανοήσετε τους χρωματικούς συσχετισμούς.

Εάν θέλετε να συσχετίσετε τo brand σας με εμπιστοσύνη, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το μπλε χρώμα.

Και, εάν θέλετε οι καταναλωτές να πιστεύουν ότι το brand σας παράγει προϊόντα υψηλής ποιότητας, τότε το μαύρο χρώμα μπορεί να σας βοηθήσει να διαμορφώσετε αυτήν την εικόνα. Ομοίως, ανάλογα με τις συσχετίσεις του brand που θέλετε να δημιουργήσετε, μπορείτε να επιλέξετε τα χρώματα του brand σας.

Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε χρώματα που προκαλούν ορισμένα συναισθήματα ή σκέψεις σε ανθρώπους. Το  μπλε είναι το χρώμα που σχετίζεται περισσότερο με την εμπιστοσύνη και το μαύρο με την ποιότητα.

Σχεδιασμός 

Κατά κανόνα, διατηρήστε τη διάταξή σας απλή, καθαρή και σχεδιασμένη με τρόπο που καθιστά την προσοχή στα πιο σημαντικά μέρη.

Επίσης, ο αριθμός των επιλογών μενού ή τα στοιχεία σε ένα αναπτυσσόμενο μενού θα πρέπει να καθορίζεται με βάση τις προτιμήσεις του κοινού σας.

Μπορείτε να πειραματιστείτε με μερικές διαφορετικές διατάξεις και να πραγματοποιήσετε δοκιμαστικές δοκιμές για να καταλάβετε τι λειτουργεί καλύτερα με το κοινό σας.

Γραμματοσειρές 

Ο γενικός κανόνας για την επιλογή μιας γραμματοσειράς είναι ότι πρέπει να είναι ευανάγνωστη και ορατή στο χρώμα φόντου που αποφασίσατε να επιλέξετε.

Η πραγματική επιλογή, ωστόσο, θα πρέπει να εξαρτάται από το κοινό σας. Οι νέοι, συχνά προτιμούν πιο διασκεδαστικές και κομψές γραμματοσειρές, ενώ οι μεγαλύτεροι σε ηλικία μπορεί να προτιμούν πιο καθαρές και ευανάγνωστες. 

Η γραμματοσειρά σας θα πρέπει επίσης να αντικατοπτρίζει την προσωπικότητα του brand σας και να αποφασίσετε αν θέλετε να φαίνεται επαγγελματική ή διασκεδαστική και νεανική.

Εύκολα προσβάσιμο website

Πρέπει να σχεδιάσετε το website σας με τρόπο που να τον καθιστά προσβάσιμο σε όλους. Δεν θα κάνει μόνο την εμπειρία καλύτερη για το κοινό σας, αλλά απαιτείται επίσης από το νόμο. Αυτό σημαίνει ότι σχεδιάζετε το website σας έτσι ώστε τα άτομα με ειδικές ανάγκες να έχουν επίσης πρόσβαση σε αυτόν και να μπορούν εύκολα να τον χρησιμοποιήσουν. 

Αυτό, ωστόσο, είναι πιο εύκολο να λεχθεί παρά να γίνει. Οι περισσότεροι web designers και πρακτορεία δεν το γνωρίζουν καν, πόσο μάλλον το να είναι σε θέση να σχεδιάσουν έναν προσβάσιμο website.

Έτσι, είτε δημιουργείτε το site σας μόνοι σας είτε χρησιμοποιείτε μια εταιρεία web design, βεβαιωθείτε ότι σχεδιάζετε έναν προσβάσιμο website.

Πλοήγηση του website

Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη ενός καλού web design για το κοινό σας είναι ότι μπορεί να τους βοηθήσει να περιηγηθούν εύκολα στο website.

Ο απώτερος στόχος όσων επισκέπτονται το site σας είναι να βρουν γρήγορα τις πληροφορίες που αναζητούν. Και, ο σχεδιασμός του website σας θα διευκολύνει τη διαδικασία και θα βοηθά τους επισκέπτες να περιηγούνται στο website σας χωρίς να χαθούν.

Όσο πιο φιλικό προς τον χρήστη είναι το website σας, τόσο πιο πιθανό είναι τα άτομα να αλληλεπιδράσουν με το περιεχόμενό σας και να προβούν στην επιθυμητή ενέργεια.

Ένα καλό web design πρέπει να στοχεύει στην παροχή της βέλτιστης εμπειρίας χρήστη, η οποία τελικά μεταφράζεται σε μετατροπές.

Συμπέρασμα

To web design είναι ένα σημαντικό θέμα και πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Ένα καλά σχεδιασμένο website μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια καλή εντύπωση στους υποψήφιους πελάτες σας.

Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να καλλιεργήσετε τους δυνητικούς πελάτες σας και να λάβετε περισσότερες μετατροπές.

Ωστόσο, το πιο σημαντικό είναι παρέχετε μια καλή εμπειρία χρήστη και να μπορούν εύκολα να το βρουν, αλλά και να πλόηγηθούν σε αυτό. 

Έτσι, αν ψάχνετε για σχεδιαστές για να δημιουργήσετε το website σας, ελέγξτε τους καλά και βεβαιωθείτε ότι είναι σε θέση να σχεδιάσουν φιλικούς προς το χρήστη και προσβάσιμα sites.

Εάν διαθέτετε ήδη website, μπορείτε πάντα να πραγματοποιείτε έλεγχο για websites και να το βελτιστοποιείτε ώστε να παρέχει καλύτερη εμπειρία χρήστη και να βελτιώσετε την προσβασιμότητα.

Share on Social Media
Σας κάλυψε αυτό το άρθρο;
Συνεχίστε να ενημερώνεστε