Web Design
Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι επιχειρήσεις για τα πνευματικά δικαιώματα περιεχομένου

Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι επιχειρήσεις για τα πνευματικά δικαιώματα περιεχομένου

Η εκτεταμένη γνώση των πνευματικών δικαιωμάτων και της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας έχει καταστεί ουσιαστικό μέρος της λειτουργίας μιας επιχείρησης. Τα πολλά προϊόντα που θα χρησιμοποιήσετε προστατεύονται από διάφορα είδη νόμων. Μεταξύ αυτών είναι παραδείγματα όπως εμπορικό απόρρητο και νόμοι περί πνευματικών δικαιωμάτων. Οι νόμοι περί πραγματικής ιδιοκτησίας είναι αρκετά απλοί, ενώ οι νόμοι περί πνευματικής ιδιοκτησίας έχουν κάποιες ανατροπές. Ως επιχείρηση, θα χρησιμοποιείτε συχνά τα έργα άλλων, οπότε πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το κάνετε νόμιμα καθώς χωρίς σαφή γνώση του νόμου, ένας δημιουργός περιεχομένου θα μπορούσε να σας μηνήσει για κακή χρήση του περιεχόμενού του.

Τι προστατεύει;

Τα πνευματικά δικαιώματα προστατεύουν τη δημιουργική έκφραση που είναι σε απτή μορφή. Υπάρχουν αμέτρητα πράγματα που υποστηρίζουν τα πνευματικά δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένων βιβλίων, ταινιών, φωτογραφιών, τραγουδιών ακόμα και τα blogs περιλαμβάνονται σε αυτήν τη λίστα. Ωστόσο, κάποια πράγματα δεν προστατεύονται εύκολα από τα πνευματικά δικαιώματα όπως οι αφηρημένες ιδέες. Ο νόμος περί πνευματικών δικαιωμάτων δεν καλύπτει ιδέες και έννοιες, μόνο πράγματα που έχουν υλική υπόσταση. Ακόμα κι αν σας επιτρέπεται να προστατεύσετε μέρος της εργασίας σας, υπάρχει επίσης ένα χρονικό όριο. Όσο υπέροχη και αν είναι, ακόμη και τα πνευματικά δικαιώματα τρέχουν. Μετά τη λήξη των πνευματικών δικαιωμάτων, γίνεται μέρος του δημόσιου τομέα και άρα προσφέρετε δωρεάν για χρήση από οποιονδήποτε.

Πώς προστατεύουν τα πνευματικά δικαιώματα την εργασία σας;

Η προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων παρέχεται τη στιγμή που δημιουργήσετε το έργο σας. Μπορείτε να επιλέξετε τα γραφεία πνευματικών δικαιωμάτων τα οποία σάς παρέχουν τη δυνατότητα να καταχωρίσετε τα πνευματικά σας δικαιώματα και να τα υπερασπιστείτε σε περίπτωση που χρειαστεί να προσφύγετε στο δικαστήριο. Δεν χρειάζεται να τοποθετήσετε τη σφραγίδα περί προστασίας πάνω στην εργασία σας, παρόλα αυτά μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος να επισημάνετε σε άλλους ότι δεν τους επιτρέπεται να τη χρησιμοποιούν.

Η διάρκεια των πνευματικών δικαιωμάτων

Τα πνευματικά δικαιώματα είναι ένας βολικός τρόπος για να προστατεύσετε το περιεχόμενό σας από την κλοπή του και την χρήση του για κέρδος. Ωστόσο, δεν διαρκεί επ 'αόριστο, καθώς τα πνευματικά δικαιώματα περιεχομένου διαρκούν περίπου εβδομήντα χρόνια μετά το θάνατο του δημιουργού.

Δικαιώματα κατόχου πνευματικών δικαιωμάτων

Εκτός από την προστασία του έργου σας, τα πνευματικά δικαιώματα σάς προσφέρουν 5 ακόμα αποκλειστικά δικαιώματα:

  • Μπορείτε να δημιουργήσετε οποιονδήποτε αριθμό αντιγράφων της εργασίας σας
  • Έχετε δικαίωμα παράγωγου έργου, που σημαίνει ότι μπορείτε να προετοιμάσετε οποιοδήποτε νέο υλικό ή νέες προσαρμογές της εργασίας σας
  • Σας επιτρέπεται να μοιραστείτε δημόσια το έργο σας όπως θέλετε
  • Να εμφανίσετε το έργο σας σε οποιαδήποτε οπτική μορφή τέχνης
  • Οι ηχογραφήσεις σας μπορούν να αναπαραχθούν ψηφιακά, στο ραδιόφωνο ή στο διαδίκτυο

Όλα αυτά τα δικαιώματα μπορούν να ασκηθούν μόνο από τον κάτοχο των πνευματικών δικαιωμάτων και από άτομα στα οποία έχει εξουσιοδοτήσει το έργο του. Πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι ο δημιουργός του περιεχομένου ενδέχεται να μην είναι ο κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων.

Share on Social Media
Σας κάλυψε αυτό το άρθρο;
Συνεχίστε να ενημερώνεστε