Web Design
Οι κορυφαίες στρατηγικές Marketing για τις επιχειρήσεις

Οι κορυφαίες στρατηγικές Marketing για τις επιχειρήσεις

Το Marketing online για τις επιχειρήσεις είναι σήμερα μία από τις σημαντικότερες επιλογές που πρέπει να κάνουν για να καταφέρουν να ξεχωρίσουν μέσα στον ανταγωνισμό. Συμβάλει στην ενίσχυση της αναγνωρισιμότητάς τους, στις πωλήσεις τους αλλά και στο να καταφέρουν να χτίσουν μία ουσιαστική σχέση με το κοινό στόχο τους. Ποιες είναι όμως οι κορυφαίες στρατηγικές που μπορείτε να ακολουθήσετε για την επιτυχία; 

Social Media και Viral Marketing

Το Social Media Marketing επικεντρώνεται στην παροχή περιεχομένου στους χρήστες όπως βίντεο και εικόνες. Η χρησιμότητα αυτού του περιεχόμενου είναι πολύ μεγάλη καθώς μπορεί να βελτιστοποιήσει το SEO για τις μηχανές αναζήτησης. Για την προώθηση αυτού του περιεχόμενου οι εταιρείες μπορούν να πληρώσουν για να αυξήσουν την επισκεψιμότητα των websites τους. Μία από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους είναι  το Marketing μηχανών αναζήτησης ή SEM καθώς κάθε φορά που γίνεται click σε μία διαφήμιση, η εταιρεία πληρώνει ένα μικρό ποσό για το click και κατά συνέπεια για τον χρήστη.

Digital Marketing

Το Digital Marketing, συνδυάζει πολλά μέσα για τη διαφήμιση και την προώθηση των προϊόντων αλλά και των υπηρεσιών μίας εταιρείας. Μπορούν επίσης να συμπεριληφθούν πλατφόρμες κατασκευής ιστοσελίδων Social Media για την ενίσχυση και την προώθηση της παρουσίας της.

Point of Purchase Μarketing (POP)

Το Point-of-Purchase marketing (POP) εφαρμόζεται στους πελάτες που βρίσκονται ήδη στο κατάστημα και είναι έτοιμοι να αγοράσουν. Κίνητρα όπως κουπόνια, επιδείξεις προϊόντων κ.α. προσελκύουν συχνά την προσοχή και επηρεάζουν τις αποφάσεις αγοράς κάνοντας μια προσφορά πολύ καλή και πολύ ορατή για να τον κερδίσετε. 

Cobranding και Affinity Μarketing

Το co-branding είναι μια μεθοδολογία στην οποία τουλάχιστον δύο εταιρείες ενώνονται για την προώθηση και την πώληση ενός προϊόντος ή υπηρεσίας. Οι επιχειρήσεις προσδίδουν τη συλλογική αξιοπιστία τους για να αυξήσουν την αξία του προϊόντος ή της υπηρεσίας, οπότε οι χρήστες είναι πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα. Δεύτερον, το co-branding μπορεί να αποτρέψει την αντιγραφή του προϊόντος ή της υπηρεσίας σας. Παρομοίως, το Affinity Marketing είναι μια συνεργασία μεταξύ μιας εταιρείας που συγκεντρώνει άτομα που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα.

Storytelling Marketing

Το Storytelling Marketing χρησιμοποιεί μια οικεία μορφή επικοινωνίας για να προσελκύσει τους χρήστες σε συναισθηματικό επίπεδο. Αντί απλώς να παρουσιάζουν γεγονότα και αριθμούς, η αφήγηση σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια αξέχαστη ιστορία για το ποια είναι η εταιρεία σας, τι κάνετε, πώς επιλύετε προβλήματα και γιατί οι χρήστες πρέπει να επιλέξουν εσάς και όχι κάποιον ανταγωνιστή σας.

Share on Social Media
Σας κάλυψε αυτό το άρθρο;
Συνεχίστε να ενημερώνεστε