Web Design
Λόγοι για τους οποίους ένα podcast θα σας βοηθήσει να προωθήσετε την επιχείρησή σας

Λόγοι για τους οποίους ένα podcast θα σας βοηθήσει να προωθήσετε την επιχείρησή σας

Το Podcasting είναι ένας ανερχόμενος και συνεχώς αναπτυσσόμενος τύπος περιεχομένου που προσφέρει νέες προοπτικές στις επιχειρήσεις. Όχι μόνο είναι σχετικά εύκολο και έχει χαμηλό κόστος για να ξεκινήσετε ένα, αλλά ανοίγει επίσης έναν εντελώς νέο τρόπο για να προσεγγίσετε το κοινό σας, να εξατομικεύσετε την στρατηγική σας marketing και να αναπτύξετε την επιχείρησή σας.

Ακολουθούν οι πιο σημαντικοί λόγοι γιατί πρέπει να σκεφτείτε να ξεκινήσετε ένα podcast:

Τα podcast σας βοηθούν να δημιουργήσετε μια πιο προσωπική σύνδεση με το κοινό σας

Το blog σας, το email marketing, τα μηνύματα στο website σας, το περιεχόμενο που δημοσιεύετε στα social media, είναι μια προσπάθεια σύνδεσης με το κοινό σας. Αλλά καμία από αυτές τις μεθόδους δεν έχει το βασικό στοιχείο που προσφέρουν τα podcasts, την ανθρώπινη φωνή.

Σε αντίθεση με μια online εκπομπή ή παρουσίαση, ένα podcast τείνει να είναι απλό και πιο άμεσο. Ακόμα κι αν ακολουθεί ένα γενικό σενάριο ή περίγραμμα, δίνει στον ακροατή μια πιο αυθεντική αίσθηση για την προσωπικότητα και την αμεσότητα της επιχείρησή σας και αυτό βοηθάει στην δημιουργία μιας πιο οικείας σχέσης με το κοινό. 

Τα podcast έχουν ένα εξαιρετικά αφοσιωμένο κοινό

Οι περισσότεροι θαυμαστές των podcast δεν είναι απλοί ακροατές καθώς από αυτούς που ξεκινούν ένα επεισόδιο podcast, το 80% τα ακούει όλα ή τα περισσότερα. Δεδομένου ότι τα περισσότερα επαγγελματικά podcast κυμαίνονται από 15 λεπτά έως μια ώρα, αυτό σημαίνει ότι οι ακροατές podcast θα αφιερώσουν πολύ περισσότερο χρόνο για να ακούσουν τη φωνή σας σε ένα podcast από ό, τι να διαβάσουν μία δημοσίευσή σας στο blog σας ή στα social media της επιχείρησής σας. 

Τα podcast είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσεγγίζετε πολυάσχολους ανθρώπους

Τα podcast είναι ιδανικά για τα ακούσει κάποιος εν κινήσει. Στην πραγματικότητα, σε αντίθεση με τα blogs και τα video, μπορείτε να ακούσετε ένα podcast ενώ βρίσκεστε στο δρόμο, ενώ ταυτόχρονα εστιάζετε σε κάτι άλλο, ενώ εργάζεστε. Επομένως, δεν χρειάζεται απαραίτητα ο χρήστης να έχει ελεύθερο χρόνο για να παρακολουθήσει ένα. 

Τα podcast αυξάνουν την επισκεψιμότητα του website σας και βελτιώνουν την κατάταξή του

Τα podcast έχουν πολλά οφέλη για το website σας. Αυξάνουν την επισκεψιμότητα του, το μέσο χρόνο που αφιερώνει ο χρήστης σ’ αυτό και δημιουργούν συνδέσμους, οι οποίοι χρησιμοποιούνται ως παράγοντες κατάταξης από την Google. Όταν καταγράφετε ένα νέο επεισόδιο, μπορείτε επίσης να δημοσιεύσετε το σενάριο, να εμφανίσετε σημειώσεις ή σχετικό περιεχόμενο σε μια ειδική σελίδα του website σας, η οποία θα φέρει καλύτερα αποτελέσματα κατάταξης για το website σας και επομένως θα είναι πιο εύκολο να βρεθεί από περισσότερους χρήστες. 

Ένα podcast μπορεί να σας βοηθήσει να προσεγγίσετε νέο κοινό

Ένα podcast σας δίνει την ευκαιρία να αλληλοεπιδράσετε πιο ουσιαστικά με τους υπάρχοντες πελάτες σας και να τους μετατρέψετε σε ενθουσιώδεις υποστηρικτές της εταιρείας σας. Επίσης, σας δίνει την ευκαιρία να προσεγγίσετε νέους πιθανούς πελάτες που μπορεί να μην σας γνωρίζουν, αλλά ενδιαφέρονται για το συγκεκριμένο θέμα που προωθείται μέσω του podcast.

 

 

Share on Social Media
Σας κάλυψε αυτό το άρθρο;
Συνεχίστε να ενημερώνεστε