Web Design
Instagram ιστοσελίδες Reels

Instagram ιστοσελίδες: Ποια είναι η σωστή διάρκεια των Reels

Tον τελευταίο καιρό το Instagram ηγείται της αλλαγής με τα βίντεο Reels. Δεδομένου ότι η διάρκεια του Instagram Reels κυμαίνεται από 15 έως 60 δευτερόλεπτα, αυτά τα σύντομα βίντεο είναι μια ευκαιρία να τραβήξουν γρήγορα την προσοχή των χρηστών. Σε αντίθεση με τα Instagram Stories, τα Reels δεν θα εξαφανιστούν μετά από 24 ώρες και τείνουν να είναι πολύ μικρότερα από το τυπικό βίντεο Instagram Live.
Αλλά πόσο πρέπει να είναι στην πραγματικότητα ένα Reel Instagram; Τα βίντεο μεγάλης διάρκειας είναι καλύτερα για Engagement και Reach ή μήπως καλύτερα να στραφείτε σε μικρότερης διάρκειας βίντεο;


Γιατί έχει σημασία η διάρκεια των Reels του Instagram;


Το μήκος τους μπορεί να επηρεάσει τον αριθμό των χρηστών που αλληλεπιδρούν μαζί τους. Όταν βρείτε τη σωστή διάρκεια για τα Reels σας, ο αλγόριθμος λειτουργεί προς όφελός σας. Αυτό σημαίνει ότι οι νέοι χρήστες θα ανακαλύψουν τα Reels σας!
Ο αλγόριθμος του Instagram Reels ευνοεί τα Reels που:
- Έχουν υψηλό Engagement (likes, shares, comments, saves, and watch time)
- Έχουν αυθεντικό ήχο που δημιουργείτε εσείς ή βρίσκεται στα Reels ή μουσική από τη βιβλιοθήκη του Instagram.
- Είναι κάθετα βίντεο πλήρους οθόνης
- Περιλαμβάνουν δημιουργικά εργαλεία όπως κείμενο, φίλτρο ή εφέ κάμερας.

Όσον αφορά τη διάρκεια των Reels, το προεπιλεγμένο χρονικό όριο είναι 60 δευτερόλεπτα, αλλά μπορείτε να το προσαρμόσετε σε 15 ή 30 δευτερόλεπτα, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η μέγιστη διάρκεια των μπορεί να φτάσει τα 90 δευτερόλεπτα.
Τα ελκυστικά Reels γίνονται κεντρικά στην εμπειρία της εφαρμογής Instagram. Ωστόσο, δεν υπάρχει μια απάντηση για την διάρκεια που να ταιριάζει σε όλους. Η καλύτερη διάρκεια για τα Reels του Instagram θα εξαρτηθεί από τον τύπο περιεχομένου που δημοσιεύετε και τις προτιμήσεις του κοινού σας. Ανεξάρτητα από τη διάρκεια, η βασική στιγμή με τα Reels συμβαίνει μέσα στα πρώτα δύο δευτερόλεπτα. Εδώ οι χρήστες θα αποφασίσουν αν θέλουν να συνεχίσουν να παρακολουθούν ή όχι — οπότε προσελκύστε τους θεατές σας από την αρχή!
Βέβαια κατά γενικό κανόνα, είναι καλό να τηρείτε τα 7 έως 15 δευτερόλεπτα, καθώς τα σύντομα Reels τείνουν να επαναλαμβάνονται και να υπολογίζονται ως πολλαπλές προβολές. Στη συνέχεια, ο αλγόριθμος διαπιστώνει ότι το βίντεό σας έχει πολλές προβολές και το ωθεί σε περισσότερους χρήστες.
Για να βρείτε την ιδανική διάρκεια Reels για την επιχείρησή σας, αρχικά ξεκινήστε να δοκιμάζετε βίντεο με διαφορετική διάρκεια κάθε φορά, ώστε να δείτε σε ποια διάρκεια θα αλληλεπιδράσει καλύτερα το κοινό σας. Αφού δοκιμάσετε μερικά βίντεο και έχετε συγκεντρώσει μερικές αλληλεπιδράσεις, όπως Likes, Comments, Shares κλπ μπορείτε με βάση αυτά τα δεδομένα να επιλέξετε το πώς θα συνεχίσετε. Τα trends θα σας βοηθήσουν να πάρετε ιδέες για νέα βίντεο. Ακόμη μπορείτε να πειραματιστείτε και με είδη περιεχομένου που δεν είχατε δοκιμάσει πρότερα.

Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι η κατασκευή του website σας αποτελεί την βάση για την προώθηση του προϊόντος ή της υπηρεσίας σας.

Share on Social Media
Σας κάλυψε αυτό το άρθρο;
Συνεχίστε να ενημερώνεστε