Web Design
κατάταξη των ιστοσελίδων σας στην οργανική αναζήτηση

Google: 5 Συμβουλές για να βελτιώσετε την κατάταξή των ιστοσελίδων σας στην οργανική αναζήτηση

Μετά την κατασκευή ιστοσελίδας σας, ίσως να αντιμετωπίζετε προβλήματα προσπαθώντας να ταξινομηθείτε οργανικά στις μηχανές αναζήτησης. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να καταλάβετε ως ιδιοκτήτης website και έμπορος είναι το γεγονός ότι η δαπάνη χρημάτων δεν θα σας εξασφαλίζει πάντα εξαιρετικές κατατάξεις στο Google. Χρειάζεται επίσης να έχετε μια στρατηγική και λίγη υπομονή για να δείτε αποτελέσματα επειδή η οργανική αναζήτηση πραγματικά συνδυάζεται με την πάροδο του χρόνου.


Ποιες συμβουλές μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βελτιώσετε την κατάταξή σας στην αναζήτησή σας;


1.Βελτιώστε την εμπειρία χρήστη
Σύμφωνα με έρευνα διαπίστωσε ότι υπάρχουν τέσσερις σημαντικοί παράγοντες στην προώθηση - κατασκευή ιστοσελίδων που καθορίζουν την κατάταξη του website σας.
Website Visits, Pages Per Session, δηλαδή πόσες σελίδες διαβάζουν οι χρήστες όταν βρίσκονται στο website σας, κάτι που λέει στην Google και στις άλλες μηχανές αναζήτησης πόσο ποιοτικό και χρήσιμο περιεχόμενο έχετε στον website σας, Χρόνος παραμονής, Bounce Rate, δηλαδή ποσοστό εγκατάλειψης, το οποίο αναφέρεται στο πόσα άτομα έρχονται στον website σας και παραμένουν μόνο σε αυτήν την πρώτη σελίδα.

2. Σχεδιάστε Mobile-Friendly websites
Η Google δίνει μεγαλύτερη αξιοπιστία στις εκδόσεις των websites για φορητές συσκευές παρά στις εκδόσεις για υπολογιστές. Σχεδιάζοντας websites φιλικούς προς το SEO για κινητές συσκευές με αναζητήσεις βελτιστοποιημένες για κινητές συσκευές, οι κάτοχοι websites μπορούν να βελτιώσουν την κατάταξή τους στο Google και να ελαχιστοποιήσουν τα Bounce Rates.

3. Λάβετε περισσότερα Backlinks
Τα backlinks είναι σύνδεσμοι από άλλα websites προς τους δικούς σας. Τα backlinks έχουν τεράστιο αντίκτυπο στην κατάταξη του ιστότοπου μιας μηχανής αναζήτησης. Είναι ακόμη πολύ καλύτερο εάν website στον οποίο τοποθετείτε τον σύνδεσμό σας έχει πολλή επισκεψιμότητα. Ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε backlinks είναι γράφοντας άρθρα που συνεισφέρουν. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να μοιραστείτε τη γνώμη σας για τα γεγονότα στον κλάδο σας σε άλλα blogs με αντάλλαγμα έναν σύνδεσμο προς τον ιστότοπό σας.

4. Γράψτε Περιεχόμενο μεγάλης μορφής
Όσο μεγαλύτερο είναι το περιεχόμενό σας, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να αποκτήσετε υψηλότερη κατάταξη στην αναζήτηση Google. Δημιουργήστε καλά ενημερωμένες αναρτήσεις ιστολογίου που καλύπτουν κάθε πτυχή θεμάτων που σχετίζονται με το κοινό-στόχο σας.

5. Χρησιμοποιήστε H1 και H2 Header Tags
Οι κεφαλίδες κάνουν το περιεχόμενό σας πιο κατανοητό για τους χρήστες και τις μηχανές αναζήτησης. Επίσης, υπάρχει σύνδεση μεταξύ της κατάταξης αναζήτησης Google και της χρήσης header tags στο περιεχόμενό σας. Χρησιμοποιώντας header tags, διευκολύνετε το σχέδιό σας για τον χρήστη να καταναλώνει εύκολα το περιεχόμενό σας. Σκεφτείτε το ως έναν τρόπο να μορφοποιήσετε το περιεχόμενό σας για την εμπειρία χρήστη, ενώ παράλληλα λέτε στην Google και στις άλλες μηχανές αναζήτησης ποιος είναι ο σκοπός του περιεχομένου της συγκεκριμένης σελίδας.

Share on Social Media
Σας κάλυψε αυτό το άρθρο;
Συνεχίστε να ενημερώνεστε