Web Design
7 στοιχεία που θα βελτιώσουν την ιστοσελίδα της επιχείρησής σας

7 στοιχεία που θα βελτιώσουν την ιστοσελίδα της επιχείρησής σας

Η κατασκευή ιστοσελίδας είναι το Α και το Ω της σωστής διαδικτυακής παρουσίας μιας επιχείρησης. Οι επιχειρήσεις χρειάζεται να συμπεριλαμβάνουν ορισμένα στοιχεία στους ιστότοπους τους προκειμένου να παρέχουν στους χρήστες του τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης, να αυξάνουν την αξιοπιστία τους και να είναι βελτιστοποιημένες για τις μηχανές αναζήτησης. Οι τρεις πιο σημαντικές πτυχές ενός ιστότοπου είναι: το design, η ευχρηστία και το περιεχόμενο.

Το design

Ο σχεδιασμός είναι από τα κύρια σημεία της εμπειρίας του χρήστη. Η πρώτη εντύπωση των χρηστών για έναν ιστότοπο δημιουργείται από τον οπτικό του σχεδιασμό. Εάν ο ιστότοπος σας δεν έχει σχεδιαστεί σωστά, τότε όλες οι άλλες προσπάθειές σας θα περάσουν απαρατήρητες. Εάν δεν εντυπωσιαστούν από τον ιστότοπο τις πρώτες στιγμές που βρίσκονται σε αυτόν, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εγκαταλείψουν την περιήγησή τους σε αυτόν παρά τη μεγάλη χρηστικότητα και το περιεχόμενό που μπορεί να έχετε.  

Περιεχόμενο που ενισχύει την εικόνα της επιχείρησής σας

Το περιεχόμενο του site σας είναι το δεύτερο πιο σημαντικό σημείο που χρειάζεται να δημιουργεί μια θετική εντύπωση στον χρήστη και να τον προσελκύσει. Βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενό σας ενισχύει το ποιοι είστε, τι κάνετε και τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα που διαθέτετε. Το περιεχόμενο πρέπει να είναι κατάλληλο για το κοινό σας και δεν πρέπει να περιπλέξετε υπερβολικά τα πράγματα. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν με μεγάλου όγκου περιεχόμενο, οπότε πρέπει να μεταφέρετε το μήνυμά σας με όσο πιο σύντομο τρόπο γίνεται.

Call-To-Action

Υπάρχουν πολλοί ιστότοποι που χάνουν πελάτες καθώς το call to action είναι σε δυσεύρετη θέση ή απλώς ανύπαρκτο. Εάν προωθείτε ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, χρειάζεται να το δείξετε στους χρήστες καθώς από μόνοι τους δεν θα ψάξουν να βρουν το call to action στο site σας. Η παρότρυνση για δράση θα πρέπει να βρίσκεται στην αρχική σελίδα, ως κύριο σημείο εστίασης.

Συμβατότητα με κινητές συσκευές

Οι χρήστες του διαδικτύου παρατηρείται ότι χρησιμοποιούν ολοένα και περισσότερο κινητές συσκευές  και πρέπει να διασφαλίσετε ότι ο ιστότοπος σας είναι συμβατός με αυτές. Ο ιστότοπος σας πρέπει να είναι εύκολος στην εύρεση, περιήγηση και κύλιση όταν προβάλλεται από μια κινητή συσκευή.

Blog

Τα Blogs είναι φιλικά προς τις μηχανές αναζήτησης και παρέχουν ένα επιπλέον κανάλι που προσελκύει επιπλέον επισκέπτες. Επίσης, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε τη δημοτικότητα του ιστότοπού σας. Βεβαιωθείτε ότι το blog σας ενημερώνεται συχνά με καινούργιο ​​περιεχόμενο και ότι το περιεχόμενο που δημοσιεύεται είναι μοναδικό και χρήσιμο για το κοινό σας.

Newsletter

Το Email Marketing εάν χρησιμοποιηθεί σωστά μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικό. Χρειάζεστε λοιπόν μια λίστα με τα email των υποψήφιων πελατών σας. Ο καλύτερος τρόπος για να δημιουργήσετε αυτήν τη λίστα είναι να παροτρύνετε στους χρήστες σας να εγγραφούν με μη αυτόματο τρόπο στο newsletter σας ή σε παρόμοια υπηρεσία. Λάβετε υπόψη ότι οι χρήστες σας δεν θα εγγραφούν αν δεν τους είναι χρήσιμο, οπότε newsletter σας θα πρέπει να παρέχει καλό περιεχόμενο όπως ακριβώς και το blog σας.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Είναι πολύ σημαντικό για έναν χρήστη της σελίδας σας να είναι σε θέση να βρει εύκολα τα στοιχεία επικοινωνίας της επιχείρησής σας. Όταν παρέχετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας θα αυξήσετε αξιοπιστία του ιστότοπού σας και θα πρέπει να αναφέρετε όλους τους τρόπους με τους οποίους οι χρήστες σας μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σας, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού τηλεφώνου, του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το live chat και των Social Media. Αυτό διασφαλίζει ότι οι χρήστες σας μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σας με όποια μέθοδο προτιμούν περισσότερο. Φροντίστε όμως ότι τα προσωπικά δεδομένα που σας παρέχουν οι χρήστες για να επικοινωνήσουν μαζί σας, όπως διεύθυνση email και αριθμός τηλεφώνου, θα τα κρατήσετε ασφαλή και θα σεβαστείτε το απόρρητο χρήσης.

Share on Social Media
Σας κάλυψε αυτό το άρθρο;
Συνεχίστε να ενημερώνεστε