Web Design
6 τρόποι αύξησης των πωλήσεών σας χρησιμοποιώντας SEO

6 τρόποι αύξησης των πωλήσεών σας χρησιμοποιώντας SEO

Η επιβίωση κάθε επιχείρησης εξαρτάται από τις πωλήσεις, και στη σύγχρονη εποχή , η αύξηση των πωλήσεων απαιτεί ισχυρή online παρουσία. Προκειμένου η επιχείρησή σας να καταφέρει να τις αυξήσει, τότε είναι σημαντικό να έχετε μια ισχυρή βελτιστοποίημένη μηχανών αναζήτησης (SEO) στρατηγική.

Παρόλα αυτά το SEO εξελίσσεται συνεχώς και οι βέλτιστες πρακτικές αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου, οπότε μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβετε εάν ακολουθείται την σωστή.

Εάν αυτό σας κάνει να αισθάνεστε συγκλονισμένοι, τότε μην ανησυχείτε: υπάρχουν πολλές τεχνικές που μπορείτε να εφαρμόσετε στο χρόνο και σήμερα θα μάθετε μερικές εξαιρετικές συμβουλές σχετικά με τους καλύτερους τρόπους χρήσης του SEO για την αύξηση των πωλήσεων.

Χρησιμοποιήστε έξυπνα τα Keywords

Οι λέξεις-κλειδιά στο SEO δεν χρησιμοποιούνται όπως ήταν κάποτε, αλλά εξακολουθούν να αποτελούν κρίσιμο μέρος της εξίσωσης και πρέπει να αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της στρατηγικής SEO σας.

Εκτός από τις πιο απλές ,υπάρχουν και άλλες λέξεις-κλειδιά και φράσεις που οι πελάτες χρησιμοποιούν σίγουρα για να εντοπίσουν προϊόντα όπως τα δικά σας και εξαρτάται από εσάς να καθορίσετε τι είναι και να αρχίσετε να τα εφαρμόζετε στο δικό σας:

  • Περιεχόμενο
  • Ιστοσελίδα
  • Διευθύνσεις URL
  • Επικεφαλίδες
  • Περιγραφές εικόνας 
  • Τίτλοι σελίδων
  • Email

Μην ξεχνάτε επίσης τις μακροσκελείς λέξεις-κλειδιά, επειδή τα μισά από όλα τα ερωτήματα αναζήτησης έχουν τέσσερεις συν λέξεις, υπάρχει λιγότερος ανταγωνισμός για αυτές τις φράσεις και έχουν υψηλότερα ποσοστά μετατροπών.

Δημιουργήστε περιεχόμενο

Πώς μπορεί να λειτουργήσει το περιεχόμενο για την αύξηση των πωλήσεων;

Όταν το κοινό αναζητά online πληροφορίες σχετικά με ένα προϊόν ή μια υπηρεσία παρόμοια με αυτήν που προσφέρετε, θα συναντήσουν posts στα social media, ιστολόγια, ιστοσελίδες και άλλο περιεχόμενο που σχεδιάστηκε για να απαντήσει στα ερωτήματά τους και να τους διευκολύνει  στην απόφασης αγοράς τους. 

Το περιεχόμενο διατίθεται σε πολλές μορφές και ο στόχος σας πρέπει να είναι η δημιουργία περιεχομένου σε πολλές από αυτές.

Χρησιμοποιήστε τα Social Media για να αυξήσετε το κοινό σας 

Τα Social Media είναι ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα στοιχεία μιας ολοκληρωμένης και σύγχρονης στρατηγικής SEO καθώς αποτελούν έναν πολύ καλό τρόπο για να δείξετε μία πιο ανθρώπινη πλευρά του brand σας. Επιπλεόν, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο άμεσου marketing χάρη σε πόρους όπως τα Facebook Ads και να χρησιμοποιήσετε τις πλατφόρμες στα social για να ενισχύσετε τις προσπάθειες εξυπηρέτησης πελατών σας.

Δύο από τις πιο σημαντικές αλλαγές στις βέλτιστες πρακτικές SEO που έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια είναι η έμφαση στο περιεχόμενο για κινητά και Local, και οι δύο συμβαδίζουν.

Το Local SEO γίνεται όλο και πιο σημαντικό καθώς περισσότεροι καταναλωτές χρησιμοποιούν κινητές συσκευές για αναζήτηση επιχειρήσεων. Aν θέλετε να οδηγήσετε το κοινό στο φυσικό σας κατάστημα ή στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα, τότε πρέπει να εστιάσετε στο τοπικό περιεχόμενο (συμπεριλαμβανομένων των τοπικών λέξεων-κλειδιών και των σελίδων προορισμού).

SEO στη σελίδα

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους το SEO στη σελίδα είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία σας. Εδώ είναι μερικοί από τους λόγους, εν συντομία: το SEO στη σελίδα κάνει το website σας πιο φιλικό προς τον χρήστη, διευκολύνει τις μηχανές αναζήτησης να βρουν τις σελίδες σας, αυξάνει την κατάταξη αναζήτησης και βοηθάει να εστιάσετε στη βελτιστοποίηση βασικών στοιχείων . Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με το SEO στη σελίδα, ακολουθούν μερικά από τα πιο κρίσιμα βήματα:

  • Δημιουργία μοναδικών και περιγραφικών tags τίτλου
  • Αύξηση της ταχύτητας φόρτωσης της σελίδας σας για μείωση των ποσοστών εγκατάλειψης
  • Σύνταξη περιγραφικού και βελτιστοποιημένου με λέξεις-κλειδιά εναλλακτικού κειμένου για τις εικόνες στο website σας 
  • Βελτιστοποίηση επικεφαλίδων με λέξεις-κλειδιά και σχετικές περιγραφές
  • Σύνδεση περιεχομένου ιστότοπου με εσωτερικούς συνδέσμους για τη βελτίωση της πλοήγησης
  • Χρήση λογικών και ευανάγνωστων διευθύνσεων URL
  • Σύνταξη μετα-περιγραφών για βελτίωση της προβολής σε μια σελίδα αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης και βελτίωση της συνάφειας

Αναπτύξτε μια ολοκληρωμένη στρατηγική 

Για να αυξήσετε τις πωλήσεις με το SEO, πρέπει να είστε έξυπνοι και αφοσιωμένοι στις προσπάθειές σας, και αυτό σημαίνει ότι έχετε μια σταθερή στρατηγική που ενσωματώνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Για να το επιτύχετε αυτό, θα χρειαστείτε μια ομάδα που να είναι εξοικειωμένη με τις βέλτιστες πρακτικές SEO και η οποία μπορεί να εξετάσει τους στόχους της εταιρείας σας για να δημιουργήσει και να εφαρμόσει μια μακροπρόθεσμη στρατηγική που θα σας βοηθήσει να τους επιτύχετε.

Share on Social Media
Σας κάλυψε αυτό το άρθρο;
Συνεχίστε να ενημερώνεστε