Web Design
5 τρόποι για να αυξήσετε την αναγνωρισιμότητα του brand σας

5 τρόποι για να αυξήσετε την αναγνωρισιμότητα του brand σας

Η αναγνωρισιμότητα ενός brand είναι απλώς μια ιδέα marketing που περιγράφει πόσο καλά οι υποψήφιοι πελάτες αναγνωρίζουν ένα προϊόν ή μια υπηρεσία.

Με άλλα λόγια, εάν καταφέρετε να αποκτήσετε αναγνωρισιμότητα branding, είστε βέβαιοι ότι το κοινό-στόχος σας γνωρίζει για την εταιρεία σας και τι αυτή κάνει.

Η αναγνωρισιμότητα του brand σας προάγει το marketing από στόμα σε στόμα και σας βοηθά να προσεγγίσετε νέους ανθρώπους χωρίς κόπο.

Ένα επιτυχημένο brand ενισχύει την αφοσίωση των πελατών σας και αυξάνει τις επαναλαμβανόμενες αγορές.

Όλα αυτά τα οφέλη δεν θα εμφανιστούν σύντομα, αλλά αν καταφέρετε να δημιουργήσετε μια συνεπή στρατηγική και να την τηρήσετε, μπορείτε να αναμένετε εξαιρετικά αποτελέσματα τους επόμενους μήνες.

Content marketing

Ο καλύτερος τρόπος για να αυξήσετε την αναγνωρισιμότητα του brand σας σήμερα είναι να δημιουργήσετε μια ισχυρή online παρουσία. Και πώς το επιτυγχάνετε; Το περιεχόμενο είναι η απάντηση.

Το περιεχόμενο είναι παντού. Και τι ακριβώς είναι το content marketing;

Το content marketing είναι μια προσέγγιση που εστιάζεται στη δημιουργία και τη διανομή περιεχομένου (βάσει κειμένου, βίντεο, εικόνας κ.λπ.) για να προσελκύσει και να διατηρήσει το κοινό-στόχο σας αφοσιωμένο στο brand σας.

Video ή podcast

Το blogging δεν είναι η μόνη μορφή content marketing. Ίσως θέλετε επίσης να δημιουργήσετε ένα κανάλι στο YouTube ή να φιλοξενήσετε podcast.

Φαίνεται ότι αυτές οι επιλογές λειτουργούν μόνο για influencers με μεγάλο κοινό. Στο YouTube, μπορείτε να βρείτε πολλά σεμινάρια σε διάφορες κατηγορίες. 

Τα video με τις βέλτιστες πρακτικές θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε αναγνωρισιμότητα μεταξύ των πιο σχετικών ειδών κοινού. Μία ακόμη εξαιρετική επιλογή είναι η δημιουργία μίας καμπάνιας awareness.

Διανείμετε το περιεχόμενό σας με στόχευση 

Το καλύτερο περιεχόμενο του κόσμου δεν έχει νόημα αν κανείς δεν το δει. Μπορείτε να περιμένετε ότι οι αναρτήσεις ιστολογίου σας θα ληφθούν στην οργανική κατάταξη της Google, αλλά οι πιθανότητες να συμβεί χωρίς να δημιουργήσετε συνδέσμους και να διανείμετε το περιεχόμενό σας είναι μικρές.

Δημιουργήστε μια ισχυρή παρουσία στα social media

Για να αποκτήσετε ένα ισχυρό brand, πρέπει να διατηρείτε την παρουσία σας online, σχεδόν παντού.

Δυστυχώς, απλώς η τακτική δημοσίευση περιεχομένου δεν θα σας βοηθήσει. Οι ροές χρηστών είναι ήδη γεμάτες με εκατοντάδες λογαριασμούς και το βαρετό περιεχόμενο δεν θα τραβήξει την προσοχή τους.

Για να επιτύχετε να ξεχωρίσετε στα social media ακολουθήστε τα παρακάτω: 

  • Αλληλεπιδράστε με το κοινό σας. Δεν αρκεί να δημοσιεύσετε κάτι στο λογαριασμό σας. Επικοινωνήστε με τους οπαδούς σας ζητώντας ερωτήσεις, σχολιάζοντας τις δημοσιεύσεις τους κ.λπ.
  • Συμμετέχετε σε εκδηλώσεις που ταιριάζουν με τις αξίες και την αισθητική του brand σας. Η εμπλοκή σε τοπικές συνεργασίες, καθώς και σε online πρωτοβουλίες θα φέρει σημαντικά αποτελέσματα για το brand σας.

  • Η φιλοξενία ή η χορηγία εκδηλώσεων σάς επιτρέπει να τοποθετείτε τo brand σας μπροστά σε ένα τεράστιο κοινό. 

Δώστε κίνητρα στους πελάτες σας να μοιραστούν με άλλους το brand σας

Οι καλύτεροι υποστηρικτές ενός brand, είναι οι πιστοί πελάτες. Ξεκινώντας ένα πρόγραμμα παραπομπής, όχι μόνο θα διατηρήσετε αυτούς τους πελάτες, αλλά θα τους ενθαρρύνετε να κάνουν marketing από στόμα σε στόμα για την εταιρεία σας.

Η προσφορά κινήτρων στους πελάτες που έχουν δεσμευτεί να ενημερώσουν τους φίλους και την οικογένειά τους για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας δεν θα σας κοστίσει πολύ. Αλλά αυτός είναι ο τέλειος τρόπος για να ενισχύσετε την αναγνωρισιμότητα του brand σας και ακόμη και τις πωλήσεις με ελάχιστο προϋπολογισμό.

Share on Social Media
Σας κάλυψε αυτό το άρθρο;
Συνεχίστε να ενημερώνεστε