Web Design
βελτιστοποιήσετε το website σας για το παγκόσμιο κοινό

5 Tips για να βελτιστοποιήσετε το website σας για ένα παγκόσμιο κοινό

Θέλετε να προωθήσετε το προϊόν ή την υπηρεσία σας σε ένα παγκόσμιο κοινό; Πρέπει να ξεκινήσετε από τα βασικά, και αυτό είναι αρχικά η κατασκευή ιστοσελίδων σας. Θυμηθείτε, οποιοσδήποτε στον κόσμο μπορεί να βρει την εταιρεία σας και ενδεχομένως να συνεργαστεί μαζί σας, εάν έχετε ένα website. Υπάρχουν κάποιες μοναδικές στρατηγικές που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν θέλετε να προσεγγίσετε ένα παγκόσμιο κοινό. Ακολουθούν πέντε συμβουλές που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά τη βελτιστοποίηση του website σας για να προσεγγίσετε ένα παγκόσμιο κοινό.

1. Χρησιμοποιήστε επεκτάσεις χώρας ή ρυθμίστε ανακατευθύνσεις

Εάν διαθέτετε τους πόρους, δημιουργήστε ιστότοπους για συγκεκριμένη γλώσσα ή για κάθε χώρα σε κάθε επέκταση τομέα (.co.uk, .nz, κ.λπ.). Μια εναλλακτική λύση στη δημιουργία χωριστών τομέων για κάθε χώρα ή γλώσσα είναι απλώς να αγοράσετε την επέκταση τομέα και να την ανακατευθύνετε σε έναν υποκατάλογο.

2. Ρυθμίστε κανονικές ετικέτες μεταξύ τομέων

Η Google υποστηρίζει τη χρήση του στοιχείου συνδέσμου rel=”κανονικό” σε διαφορετικούς τομείς. Τι σημαίνει αυτό? Μπορείτε να έχετε παρόμοιο περιεχόμενο και στις επεκτάσεις .com και .co.uk του ιστότοπού σας. Το στοιχείο κανονικού συνδέσμου θα υποδεικνύει την ακριβή διεύθυνση URL του τομέα που δημιουργείτε ευρετήριο. Αυτό θα καταστήσει το διπλότυπο περιεχόμενο χωρίς πρόβλημα και εξοικονομεί χρόνο για οποιονδήποτε έμπορο. Η Google δεν θεωρεί ότι οι μεταφράσεις σε ξένη γλώσσα είναι διπλότυπο περιεχόμενο.

3. Διασφαλίστε τη σωστή γεωγραφική στόχευση στα εργαλεία webmaster της Google

Τα Εργαλεία για Webmasters Google επιτρέπουν στους webmasters να στοχεύουν γεωγραφικά ορισμένα website ή τμήματα του ιστότοπού σας σε συγκεκριμένες τοποθεσίες. Αυτό είναι διαθέσιμο όταν συνδέεστε στον λογαριασμό σας στα Εργαλεία για Webmasters και εξετάζετε τη Διαμόρφωση τοποθεσίας. Εκεί, μπορείτε να αλλάξετε τις γεωγραφικές ρυθμίσεις στην καρτέλα Ρυθμίσεις.

4. Απαραίτητο για τοπικούς και παγκόσμιους επαγγελματίες του Marketing – κάντε τον ιστότοπό σας να φορτώνει γρήγορα

Λιγότερο από το 10% των χρηστών στις πιο ενεργές χώρες του Διαδικτύου έχουν ευρυζωνική σύνδεση. Όσο πιο γρήγορα φορτώνει η ιστοσελίδα σας, τόσο καλύτερη θα κατατάσσεται το website σας στο Google και σε άλλες μεγάλες μηχανές αναζήτησης.

5. Προσθέστε το Google Translate στο website σας

Μπορεί να μην έχετε τους πόρους για να δημιουργήσετε τοπικούς ιστότοπους για κάθε χώρα ή γλώσσα που θέλετε να στοχεύσετε. Εάν συμβαίνει αυτό, όπως συμβαίνει με τις περισσότερες νεοσύστατες επιχειρήσεις και μικρές επιχειρήσεις, προσθέστε τη Μετάφραση Google στον ιστότοπό σας για να διασφαλίσετε ότι οι επισκέπτες του ιστότοπού σας μπορούν να δουν το περιεχόμενό σας στη γλώσσα τους. (Η μετάφραση μπορεί να μην είναι τέλεια, αλλά είναι καλύτερη από τον χρήστη που εγκαταλείπει τον ιστότοπό σας επειδή δεν μπορεί να τη διαβάσει στην τρέχουσα γλώσσα).

Όπως μπορείτε να δείτε, πολλά πηγαίνουν στη βελτιστοποίηση του website σας για να προσεγγίσετε ένα παγκόσμιο κοινό. Πρέπει να λάβετε υπόψη το κοινό σας, την αγορά-στόχο και τους πόρους που διαθέτετε για την παγκόσμια αγορά.

Share on Social Media
Σας κάλυψε αυτό το άρθρο;
Συνεχίστε να ενημερώνεστε