Web Design
5 λόγοι που πρέπει να δώσετε έμφαση στο σχεδιασμό της ιστοσελίδας σας

5 λόγοι που πρέπει να δώσετε έμφαση στο σχεδιασμό της ιστοσελίδας σας

Η εμφάνιση και η λειτουργικότητα ενός website έχουν εξαιρετική σημασία για την καλή εμπειρία ενός χρήστη σε αυτή.

Ένα αργό, περίπλοκο, και website χωρίς ενδιαφέρον δημιουργεί μια δυσάρεστη πρώτη εντύπωση στους χρήστες για μία επιχείρηση. Εξαιτίας αυτού, μόνο μια αρνητική εμπειρία σε έναν ιστότοπο καθιστά τους χρήστες κατά 88% λιγότερο πιθανό να επιστρέψουν σε αυτόν. Επιπλέον, η ποιότητα της σελίδας προορισμού σας επηρεάζει την κατάταξη των PPC (pay per click) διαφημίσεών σας. Αυτό σημαίνει ότι κάθε σελίδα προορισμού που σχεδιάζετε πρέπει να φορτώνει γρήγορα και να έχει καλή οπτική εμφάνιση.

Όλοι αυτοί οι παράγοντες σχεδιασμού ιστοσελίδων συμβάλλουν στο συνολικό user experience (UX). Με την αυξανόμενη έμφαση στο UX κατά την κατασκευή ιστοσελίδων, οι επιχειρήσεις που δεν δίνουν προτεραιότητα στον σχεδιασμό ιστοσελίδων σε όλες τις πλατφόρμες κάνουν μια κακή εντύπωση στους χρήστες. Όσοι δεν βελτιώνουν τον ιστότοπο τους για μια καλύτερη εμπειρία χρήστη, αντιμετωπίζουν απώλεια της αξιοπιστίας και της εμπιστοσύνης από τους χρήστες και ξοδεύουν επιπλέον χρήματα με σκοπό να το διορθώσουν αυτό μακροπρόθεσμα.

Συμπεριλάβετε βίντεο στην ιστοσελίδα σας 

Τα βίντεο που δίνουν στους χρήστες περαιτέρω πληροφορίες για εσάς είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τραβήξετε την προσοχή και να αποκτήσετε μια σύνδεση με πιθανούς σας πελάτες. Οι χρήστες αναζητούν περιεχόμενο που μπορεί να τους βοηθήσει να κατανοήσουν καλύτερα το προϊόν ή την υπηρεσία που τους ενδιαφέρει.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε user-friendly design σε όλες τις σελίδες του website σας

Οι περισσότεροι χρήστες στο διαδίκτυο χρησιμοποιούν πλέον κινητά. Ως αποτέλεσμα, η πλειοψηφία των online αγοραστών θα επιστρέψει ξανά σε έναν ιστότοπο για επαγγελματικούς λόγους, εάν είναι βελτιστοποιημένος για χρήση μέσω κινητού. Αυτό σημαίνει ότι τα βίντεο και οι εικόνες πρέπει να εμφανίζονται καθαρά τόσο σε οθόνη 7 ιντσών όσο και σε οθόνη 13 ιντσών και ότι η κύλιση στον ιστότοπο να είναι εύκολη τόσο σε ένα κινητό όσο και σε έναν υπολογιστή. 

Λάβετε επαγγελματική βοήθεια

Αν δεν έχετε σπουδάσει web design ή δεν έχετε σοβαρή κλίση προς αυτό, η καλύτερη επιλογή είναι να ζητήσετε τη βοήθεια ενός επαγγελματία. Εκτός από τη δημιουργία ενός κομψού website, ένας επαγγελματίας θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε τον κώδικα για να υποστηρίξετε responsive design, να βελτιστοποιήσετε το SEO και να επιτρέψετε στον ιστότοπό σας να λειτουργεί σωστά.

Μειώστε το bounce rate, ώστε να αυξήσετε τις πωλήσεις σας

Το bounce rate, είναι το ποσοστό των επισκεπτών που φεύγουν από το landing page. Σημαίνει ότι δεν είχαν καλή πρώτη εντύπωση ή ότι δεν τους κράτησε τη προσοχή και αποχώρησαν. Το μέσο bounce rate είναι περίπου 50%. Οι μισοί δηλαδή από τους χρήστες που επισκέπτονται το website σας δεν θα προχωρήσουν πέρα από το landing page, για αυτό και η τοποθέτηση βίντεο και εικόνων είναι τόσο σημαντική. Με τη βοήθεια ενός web designer μπορείτε να δημιουργήσετε μια πιο φιλόξενη, φιλική προς το χρήστη διάταξη που ενθαρρύνει την πλειοψηφία των χρηστών να μείνουν στη σελίδα και την εξερευνήσουν. Κάτι που επίσης μπορεί να αυξήσει τον χρόνο παραμονής ενός χρήστη στο website σας είναι το ελκυστικό περιεχόμενο

Δημιουργείστε ένα εύκολο checkout από κινητά

Δεδομένου ότι η πλειοψηφία των online αγοραστών χρησιμοποιούν φορητές συσκευές, η διαδικασία ολοκλήρωσης αγοράς πρέπει να είναι τόσο εύκολη όσο το πάτημα ενός κουμπιού. Οτιδήποτε πιο περίπλοκο από αυτό και οι χρήστες αρχίζουν να αλλάζουν γνώμη, αμφιβάλλοντας αν αξίζει να το αγοράσουν τώρα. Αλλά ακόμα και αν απαιτείτε από τους επισκέπτες να δημιουργήσουν έναν λογαριασμό και να παρέχουν πληροφορίες αποστολής πριν από την παραγγελία, όλη αυτή η διαδικασία θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο απλή και γρήγορη, ώστε να μην αποτρέψει τελικά τον χρήστη να ολοκληρώσει την αγορά του. 

Ένας επαγγελματίας web designer μπορεί να σας βοηθήσει να αναπτύξετε έναν αποτελεσματικό τρόπο για τους χρήστες να κάνουν παραγγελίες από οποιαδήποτε συσκευή. Η βελτιστοποίηση του κώδικα του ιστότοπού σας για την ασφαλή αποθήκευση πληροφοριών πιστωτικής κάρτας ή για εύκολη σύνδεση με εφαρμογές πληρωμών για κινητά, καθιστά την παραγγελία ακόμη πιο εύκολη.

Share on Social Media
Σας κάλυψε αυτό το άρθρο;
Συνεχίστε να ενημερώνεστε