Web Design
4 σημαντικά στοιχεία για να κάνετε τον ιστότοπό σας να ξεχωρίζει

4 σημαντικά στοιχεία για να κάνετε τo website σας να ξεχωρίζει

Υπάρχει πολύς προγραμματισμός όσον αφορά την κατασκευή του δικού σας ιστότοπου. Είτε θέλετε να δημιουργήσετε ένα από την αρχή είτε σχεδιάζετε μια ανανέωση του ιστότοπου, πρέπει να λάβετε υπόψη πολλούς παράγοντες. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για την επιχείρησή σας, πρέπει πάντα να φροντίζετε να επενδύετε στα βασικά στοιχεία που θα συμβάλουν σε μια λειτουργική και αποτελεσματική κατασκευή σελίδας. Ακολουθεί μια λίστα με τους 4 τρόπους για να κάνετε τον ιστότοπό σας να ξεχωρίζει.

Πώς να κάνετε τον ιστότοπό σας να ξεχωρίζει;

Με τόσους πολλούς ιστότοπους εκεί έξω, είναι φυσικό να προσπαθείτε για έναν που ξεχωρίζει μεταξύ των υπολοίπων. Ωστόσο, αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο με έναν υπέροχο σχεδιασμό. Η επένδυση σε χρήσιμες λειτουργίες που συμβάλλουν σε μια εξαιρετική εμπειρία χρήστη είναι εξίσου σημαντική. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να κάνετε τον ιστότοπό σας να ξεχωρίζει ανάλογα με το πώς μπορείτε να τον διαφοροποιήσετε από άλλους.

1. Καθαρή γραμμή πλοήγησης

Στον σχεδιασμό ιστοσελίδων, ένας από τους τρόπους για να κάνετε τον ιστότοπό σας να ξεχωρίζει είναι να δημιουργήσετε πρώτα έναν αποτελεσματικό χάρτη ιστότοπου. Αυτό διασφαλίζει ότι οι επισκέπτες σας μπορούν να πλοηγηθούν εύκολα στον ιστότοπό σας και βελτιώνει την εμπειρία χρήστη σας. Επιπλέον, συμβάλλει στην κατάταξη SEO και SERP.

Ένα αποτελεσματικό εργαλείο, όπως ένα αναπτυσσόμενο μενού, σας βοηθά να οργανώσετε τα πάντα σε ένα βολικό μέρος για τους επισκέπτες σας. Αυτό τους βοηθά να ταξινομούν τις διάφορες καρτέλες πιο γρήγορα ή να πηγαίνουν κατευθείαν στην επιθυμητή ενότητα. Επιπλέον, είναι σημαντικό να διατηρείτε τα ονόματα των καρτελών σύντομα και συνοπτικά.

2. Ελκυστική αρχική σελίδα

Η αρχική σας σελίδα είναι το πρώτο πράγμα που βλέπουν οι επισκέπτες σας, είναι απαραίτητο να αφήσετε μια καλή εντύπωση. Το να βεβαιωθείτε ότι η σελίδα σας είναι ξεκούραστη στα μάτια είναι ένας από τους καλούς τρόπους για να κάνετε τον ιστότοπό σας να ξεχωρίζει. Επιπλέον, κάνει τον ιστότοπό σας να μην φαίνεται ξεπερασμένος και διασφαλίζει ότι οι επισκέπτες σας δεν θα κάνουν κλικ. Αυτός είναι επίσης ο λόγος που είναι ζωτικής σημασίας να βεβαιωθείτε ότι όλες οι πληροφορίες που χρειάζονται είναι άμεσα διαθέσιμες. Οι περισσότεροι ιστότοποι το κάνουν αυτό έχοντας banner στην κορυφή της σελίδας, τα οποία μπορούν να παρουσιάζουν διαφορετικά πράγματα. Μπορεί να αφορά την εταιρεία, τα προϊόντα σας ή εκδηλώσεις. Μαζί με αυτό, πρέπει να παρέχετε έναν βολικό τρόπο στους επισκέπτες σας να μεταπηδούν σε διάφορες ενότητες του ιστότοπού σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν εύκολα να κατευθυνθούν στη σελίδα που θέλουν να πάνε, χωρίς την επιπλέον προσπάθεια.

3. Συναρπαστικό και ξεκάθαρο copywriting

Η ύπαρξη σαφούς και συναρπαστικού copywriting ενθαρρύνει τους θεατές σας να παραμείνουν στον ιστότοπό σας και τους πείθει περαιτέρω να συνεργαστούν μαζί σας. Βοηθά να αποδείξετε ότι η επωνυμία σας αξίζει την προσοχή και ότι πρέπει να ακούσουν τι έχετε να πείτε. Επιπλέον, αυτό βοηθά να αποδείξετε ότι η επιχείρησή σας είναι αξιοσημείωτη και νόμιμη. Μπορείτε να κάνετε ένα βήμα παραπέρα το καλό copywriting μαθαίνοντας πώς μιλά το κοινό-στόχος σας, ώστε να μπορείτε να καλύψετε καλύτερα τις ανάγκες του. Τέλος, το καλό copywriting βοηθά την επιχείρησή σας να γίνει πιο ελκυστική, στοχευμένη και αξίζει να το μοιραστείτε με άλλους.

4. Ξεκάθαρο Call-To-Action (CTA)

Ένα Call-to-Action, γνωστό και ως CTA, είναι αυτό που βοηθά τον επισκέπτη σας στο επόμενο βήμα ή πώς να προχωρήσει με τις πληροφορίες που δίνονται. Μια χρήσιμη συμβουλή για το CTA που παρουσιάζεται με διαφορετικούς τρόπους, όπως η συμπερίληψη ενός κουμπιού στο οποίο κάνουν κλικ που τους οδηγεί να παρέχουν πληροφορίες σε αντάλλαγμα για μια υπηρεσία. Είναι επίσης σημαντικό να χρησιμοποιείτε λέξεις όπως «κάντε κλικ εδώ» ή «εγγραφείτε τώρα» για να ωθήσετε τον θεατή σας να αναλάβει δράση.

Share on Social Media
Σας κάλυψε αυτό το άρθρο;
Συνεχίστε να ενημερώνεστε