Web Design
αξιοποιήστε τη σελίδα σας στο Instagram

4 λόγοι για να αξιοποιήσετε τη σελίδα σας στο Instagram για την επιχείρησή σας

Το Instagram είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να επεκτείνετε την εμβέλεια της επιχείρησής σας και την αλληλεπίδραση με τους δυνητικούς πελάτες σας. Ακολουθούν 4 λόγοι για τους οποίους πρέπει να δημιουργήσετε λογαριασμό.

Από το ξεκίνημα του, το Instagram είναι ένα ισχυρό εργαλείο Marketing - διαφήμισης για επιχειρήσεις που θέλουν να επεκτείνουν την παρουσία τους και την προβολή των προϊόντων τους. Επειδή το Instagram είναι μια άκρως οπτική πλατφόρμα, είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο Social Media Marketing για την προβολή δροσερών, καινοτόμων, ενδιαφερόντων και όμορφων προϊόντων και υπηρεσιών. Βιομηχανίες όπως η μόδα, τα τρόφιμα, τα ταξίδια, η ομορφιά, η διακόσμηση του σπιτιού, η κηπουρική και οι εκδηλώσεις απολαμβάνουν τεράστια επιτυχία προσθέτοντας τη δέσμευση του Instagram στα Marketing σχέδιά τους.

Θα αναφέρουμε γιατί οι επιχειρήσεις μπορούν να επωφεληθούν σημαντικά από έναν λογαριασμό Instagram και θα προσφέρουμε συμβουλές για τη βελτιστοποίηση της παρουσίας σας στο Instagram.

1. Ο περισσότερος κόσμος χρησιμοποιεί το Instagram

Με 2 δισεκατομμύρια χρήστες μηνιαίους, το Instagram είναι εξαιρετικά δημοφιλές, ειδικά στους νεότερους. Επιπλέον, τα στοιχεία της Statista δείχνουν ότι το 63% των χρηστών στις ΗΠΑ έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα καθημερινά και το 97% τη χρησιμοποιούν μηνιαία. Με τόσα πολλά διαθέσιμα μάτια, δεν υπάρχει όριο στην επιτυχία που μπορεί να φτάσει μια επιχείρηση με μια αποκλειστική στρατηγική Instagram.

2. Οι επιχειρήσεις όλων των μεγεθών μπορούν να ευδοκιμήσουν στο Instagram

Επειδή το Instagram έχει τόσους πολλούς χρήστες με διαφορετικές ανάγκες και ενδιαφέροντα, οι επιχειρήσεις όλων των μεγεθών και όλων των βιομηχανιών μπορούν να ευδοκιμήσουν στην πλατφόρμα. Η επιτυχία δεν θα έρθει από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά αν μια ομάδα Marketing θέλει να παρουσιάσει τον οργανισμό της στον χάρτη, το Instagram μπορεί να βοηθήσει. Οι επιχειρήσεις μπορούν να αυξήσουν την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας και να συνδεθούν με το κοινό-στόχο τους, διατηρώντας ενεργή παρουσία και διατηρώντας μια ρουτίνα τουλάχιστον μίας ανάρτησης καθημερινά.

3. Οι επιχειρήσεις μπορούν να βγάλουν χρήματα από το Instagram

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για τις επιχειρήσεις να κερδίσουν χρήματα στο Instagram:

  •  Άμεσες πωλήσεις από το Instagram: Το Instagram έχει εξελιχθεί για να επιτρέπει τις πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου στην πλατφόρμα. Η καρτέλα Αγορά στην αρχική σελίδα του Instagram βοηθά τους χρήστες να ανακαλύψουν και να αγοράσουν από επωνυμίες απευθείας μέσω προφίλ, αναρτήσεων ή ιστοριών στο Instagram. 
  • Αναρτήσεις με δυνατότητα αγοράς: Το Instagram προσφέρει αναρτήσεις με δυνατότητα αγοράς, οι οποίες επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να προσθέτουν ετικέτες σε προϊόντα στις φωτογραφίες τους με συνδέσμους που περιλαμβάνουν περιγραφή προϊόντος, τιμή και δυνατότητα "αγοράς τώρα", μεταφέροντας τους χρήστες σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα.
  • Συνεργασίες με Brand Ambassadors: Οι επιχειρήσεις μπορούν να συνεργαστούν με Brand Ambassadors μέσω αναρτήσεων με χορηγίες και Marketing θυγατρικών. Αυτές οι συνεργασίες μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε περισσότερους δυνητικούς πελάτες και να αυξήσετε τις πωλήσεις.

4. Το Instagram μπορεί να κάνει την επιχείρησή σας πιο σχετική

Το Instagram είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να δείξετε στους δυνητικούς πελάτες ότι είστε κάτι περισσότερο από μια απρόσωπη εταιρεία. Συγκεκριμένα, τα live και τα Instagram stories μπορούν να αναδείξουν την προσωπικότητα της επωνυμίας σας.

  •  Instagram Stories: Χρησιμοποιήστε τα Instagram Stories για να δείξετε μια ματιά στα παρασκήνια της εταιρείας σας και του κόσμου που εργάζεται εκεί. Μερικά παραδείγματα είναι βίντεο που δείχνουν πώς παράγονται τα προϊόντα, ιστορίες που δείχνουν υπαλλήλους γραφείου να αλληλεπιδρούν και μια σειρά από αναρτήσεις που δείχνουν την εταιρεία σας ενεργή στην κοινότητα. 
  • Instagram live events: Τα Instagram live είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να χτίσετε σχέσεις, εμπιστοσύνη και αξιοπιστία με τους followers. Μπορείτε να φιλοξενήσετε ζωντανές συνεδρίες Q&A παρόμοιες με το Facebook Live Q&As. Όπως οι ιστορίες του Instagram, οι ζωντανές εκδηλώσεις μπορούν να παρέχουν μια εσωτερική ματιά στην εταιρεία σας.

Πέρα από την ενεργητικότητα της επιχείρησης σας στο Instagram, η κατασκευή μιας επαγγελματικής ιστοσελίδας είναι ένα κρίσιμο στοιχείο για κάθε επιχείρηση που θέλει να αναπτύσσει την διαδικτυακή της παρουσία.

Share on Social Media
Σας κάλυψε αυτό το άρθρο;
Συνεχίστε να ενημερώνεστε