Web Design
4 λάθη Website Design

4 λάθη Website Design που μπορούν να βλάψουν τις μετατροπές στο site σας

Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων θα πρέπει να πιεστούν σκληρά για να ακολουθήσουν μια πιο στοχευμένη, προορατική προσέγγιση για την κατασκευή των ιστοσελίδων τους.

Όταν κάνετε επαγγελματικές γνωριμίες, επτά δευτερόλεπτα είναι όσο χρειάζεται για να κάνετε μια πρώτη εντύπωση. Στην περίπτωση των ιστοσελίδων, το χρονικό περιθώριο είναι πολύ πιο άκαμπτο, λιγότερο από 0,2 δευτερόλεπτα, σύμφωνα με μια μελέτη παρακολούθησης ματιών από το Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Μιζούρι.

Για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που στοχεύουν να ενισχύσουν τις διαδικτυακές τους μετατροπές, αυτή η πληροφορία θα πρέπει να είναι το βασικό σημείο όσον αφορά τη διαμόρφωση των στρατηγικών σχεδιασμού ιστοσελίδων τους. Είναι σημαντικό να κατανοήσετε πρώτα τα λάθη σχεδιασμού της ιστοσελίδας σας, που μπορούν να βλάψουν σοβαρά τις μετατροπές και τι πρέπει να κάνετε για να τα διορθώσετε.

Κουμπιά παρότρυνσης για δράση που λείπουν ή είναι ασαφή

Οι καταναλωτές πρέπει να έχουν ξεκάθαρη ιδέα για το τι είναι ο ιστότοπός σας, τι τους προσφέρετε και που πρέπει να πάνε για να ακολουθήσουν το παράδειγμά σας.

Ασχολούμαστε με την ευέλικτη, όμορφη και λειτουργική σχεδίαση ιστοσελίδων, αλλά χωρίς εμφανή έκκληση για δράση, απλώς εντυπωσιάζετε τους χρήστες σας με την αισθητική, αλλά αποτυγχάνετε να τους καθοδηγήσετε σε αυτό που σκοπεύετε να κάνουν.

Βεβαιωθείτε ότι το μέγεθος και η τοποθέτηση του κουμπιού CTA σας θα ήταν δύσκολο να το παραβλέψετε.

Κακή ταχύτητα φόρτωσης ιστότοπου

Οι περισσότεροι καταναλωτές αναμένουν ότι μια ιστοσελίδα θα φορτώσει σε 2 δευτερόλεπτα ή λιγότερο. Το 79 τοις εκατό των αγοραστών ανέφεραν ότι δεν θα επιστρέψουν για να αγοράσουν ξανά από έναν αργό ιστότοπο και περίπου το 44 τοις εκατό θα μοιραστούν την κακή εμπειρία με τους φίλους τους. Αυτά τα στατιστικά στοιχεία είναι σημαντικοί δείκτες ότι η κακή ταχύτητα φόρτωσης ιστότοπου μπορεί να είναι καταστροφική για την επιχείρησή σας και πρέπει να αποφεύγεται.

Στοκ εικόνες κακής ποιότητας, άσχετες ή που φαίνονται αντιεπαγγελματικές

Όχι πολύ καιρό πριν, οι στοκ εικόνες ήταν ο κανόνας, ειδικά για επαγγελματικούς ιστότοπους. Τον τελευταίο καιρό, οι στοκ εικόνες έχουν λάβει άσχημη απάντηση για την «καθαρή» εντύπωση που στέλνουν στους viewers.

Ο κύριος περιορισμός με τις δωρεάν στοκ εικόνες είναι ότι κινδυνεύετε ο ιστότοπός σας να περιέχει τις ίδιες εικόνες με έναν άλλο. Εάν η χρήση των δικών σας φωτογραφιών δεν αποτελεί επιλογή, χρησιμοποιήστε εναλλακτικές πηγές με σύγχρονες, και πιο ενδιαφέρουσες εικόνες. Ακόμα καλύτερα, κάντε αυτές τις στοκ φωτογραφίες δικές σας, αρκεί να επιτρέπεται η τροποποίηση στις επιλεγμένες εικόνες σας.

Μπερδεμένη πλοήγηση στον ιστότοπο

Η κακή πλοήγηση στον ιστότοπο είναι ασυγχώρητη, εάν στοχεύετε σε μετατροπές. Με τον ίδιο τρόπο, τα κουμπιά παρότρυνσης για δράση θα πρέπει να ξεχωρίζουν, ο ιστότοπός σας θα πρέπει να είναι αποτελεσματικά πλοηγήσιμος.

Οι κατηγορίες πρέπει να είναι οργανωμένες, αναγνώσιμες και με δυνατότητα κλικ. Οι ετικέτες κατηγοριών πρέπει να είναι συγκεκριμένες και εύκολα κατανοητές από τους χρήστες του ιστότοπου. Οι σύνδεσμοι θα πρέπει να λειτουργούν σωστά και θα πρέπει να ακολουθούνται οι συμβάσεις σχεδιασμού ιστοσελίδων.

Share on Social Media
Σας κάλυψε αυτό το άρθρο;
Συνεχίστε να ενημερώνεστε