Web Design
3 τρόποι για να δημιουργήσετε τη βέλτιστη εμπειρία πελάτη στον ιστότοπο σας

3 τρόποι για να δημιουργήσετε τη βέλτιστη εμπειρία πελάτη στο site σας

Είμαστε βέβαιοι ότι οι περισσότεροι χρήστες έχουν παραιτηθεί περιμένοντας να φορτώσει μια σελίδα ιστότοπου. Η αναμονή είναι μια ταλαιπωρία. Όλοι προσδοκούμε ιστότοπους γρήγορης φόρτωσης — οτιδήποτε λιγότερο δεν αξίζει την αναμονή στον σημερινό κόσμο με περιορισμένο χρόνο. Εάν ο ιστότοπός σας είναι έτσι, τότε πιθανότατα δεν έχετε αναβαθμίσει ή δεν έχετε ασχοληθεί με τον ιστότοπό σας εδώ και λίγο καιρό.

Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ταχύτητα του ιστότοπου είναι ουσιαστικό μέρος της απόδοσης της σελίδας ή του eshop σας. Είτε ο στόχος σας είναι να μειώσετε τις κλήσεις εξυπηρέτησης δυνητικών πελατών, να αποκτήσετε περισσότερους στοχευμένους δυνητικούς πελάτες είτε να είστε το κέντρο της ψηφιακής στρατηγικής σας, η βελτιστοποίηση ιστότοπου μπορεί να κάνει τον ιστότοπό σας πιο αποτελεσματικό στην επίτευξη αυτών των στόχων.

Οι περισσότεροι καταναλωτές δηλώνουν ότι ο χρόνος φόρτωσης είναι ένας σημαντικός παράγοντας όταν πρόκειται για την αναζήτηση πληροφοριών στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με την Google, το 53% των επισκέψεων μέσω κινητού τηλεφώνου εγκαταλείπονται εάν η σελίδα χρειάζεται περισσότερα από τρία δευτερόλεπτα για να φορτώσει. Επιπλέον, η μελέτη πρότεινε ότι οι γρήγοροι ιστότοποι παράγουν υψηλότερα έσοδα. Οι ιστότοποι για κινητά που χρειάζονται το πολύ πέντε δευτερόλεπτα για να φορτωθούν κερδίζουν δύο φορές περισσότερα έσοδα από διαφημίσεις από αυτούς που φορτώνονται για 19 δευτερόλεπτα.

Επιπλέον, η Google ρώτησε τους χρήστες εάν θα προτιμούσαν να προβάλλονται 30 ή 10 αποτελέσματα αναζήτησης ανά σελίδα. Όταν η Google ενσωμάτωσε 30 αποτελέσματα σε μερικές σελίδες αναζήτησης, η επισκεψιμότητα μειώθηκε κατά 20%, και ο χρόνος φόρτωσης της σελίδας μεταξύ των δύο σελίδων αποτελεσμάτων ήταν μόνο μισό δευτερόλεπτο. Εάν το μισό δευτερόλεπτο έχει τέτοιο αντίκτυπο στην επισκεψιμότητα, φανταστείτε τη διαφορά που θα είχε αν μειώσετε τον χρόνο φόρτωσης του ιστότοπού σας κατά τρία δευτερόλεπτα.

Βασικές πτυχές της βελτιστοποίησης απόδοσης ιστότοπου

1. Φιλοξενία

Υπάρχουν αρκετοί σημαντικοί παράγοντες φιλοξενίας ιστοσελίδων που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε εάν θα παραμείνετε με τον υπάρχοντα πάροχο ή θα μετακομίσετε σε έναν νέο πάροχο. Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η υπηρεσία φιλοξενίας διαθέτει αποκλειστική εξυπηρέτηση πελατών 24×7. Ελέγξτε επίσης κριτικές για την υπηρεσία τους σε ιστότοπους κριτικών τρίτων. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν κοινά θέματα στα παράπονα, καθώς αυτό υποδηλώνει ότι είναι πιθανό να υπάρχει παρόμοιο ζήτημα για εσάς.

Κατά την περιήγηση, προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε απομακρυσμένα αρχεία που βρίσκονται σε διακομιστές ιστού και όσο πιο γρήγορος είναι ο υπολογιστής, τόσο πιο γρήγορα έχει πρόσβαση στις σελίδες που ζητήσατε. Το ίδιο ισχύει και για τη φιλοξενία Ιστού: οι αποτελεσματικοί οικοδεσπότες Ιστού επενδύουν στην αρχιτεκτονική των διακομιστών Ιστού για να διασφαλίσουν ότι κάθε σελίδα σε αυτούς τους διακομιστές Ιστού εκτελείται με πλήρη ταχύτητα. Επιπλέον, αναζητήστε πιο προηγμένα πακέτα φιλοξενίας που διαθέτουν βελτιωμένη μνήμη και αυξημένη ισχύ. Οι ενισχυμένοι πόροι ενισχύουν την ταχύτητα των ιστότοπων σας επειδή τα αιτήματα εκτελούνται πιο γρήγορα. Η πρόοδος από την κοινή φιλοξενία ιστού σε καλύτερα σχέδια θα κάνει επίσης το κόλπο.

2. Μέγεθος εικόνων

Τα αρχεία και οι εικόνες είναι κρίσιμα εργαλεία για τον ιστότοπό σας, καθώς συμβάλλουν στην αύξηση των μετατροπών, προκαλούν τα συναισθήματα του κοινού σας και διηγούνται ιστορίες για τον ιστότοπό σας. Θα ήταν δύσκολο να αναπτυχθεί ένας αποτελεσματικός ιστότοπος χωρίς τη χρήση οπτικού περιεχομένου. Οι πρωταρχικοί ρόλοι της χρήσης εικόνων στον ιστότοπό σας θα πρέπει να είναι η βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη και επίσης η βελτίωση του Content Marketing σας. Εάν οι εικόνες επηρεάζουν αρνητικά την απόδοση του ιστότοπού σας, τότε πρέπει να διορθώσετε αυτό το συντομότερο δυνατό, καθώς η Google θα αρχίσει επίσης να τιμωρεί τον ιστότοπό σας κατατάσσοντάς τον χαμηλότερα.

Όταν επιλέγετε έναν τύπο αρχείου, λάβετε υπόψη τον σκοπό της εικόνας σας και τι αποτελείται. Επιλέξτε τη μορφή που έχει ως αποτέλεσμα το μικρότερο μέγεθος, διατηρώντας παράλληλα την ποιότητα. Επιπλέον, φροντίστε να επιλέξετε τις σωστές διαστάσεις. Προσδιορίστε που θα χρησιμοποιηθούν οι εικόνες στον ιστότοπό σας και βεβαιωθείτε ότι δεν είναι μεγαλύτερες από ό,τι χρειάζεται για αυτόν τον χώρο. Ο πάροχος φιλοξενίας σας θα είναι σε θέση να συμβουλεύει όχι μόνο τον καλύτερο τρόπο βελτιστοποίησής τους.

3. Mobile-first

Το Mobile-first μπορεί να περιγραφεί ως ένας τρόπος να σχεδιάσετε μια έκδοση για φορητές συσκευές του ιστότοπού σας πριν από την έκδοση για υπολογιστές. Ο σχεδιασμός με απόκριση είναι εντάξει, αλλά το mobile-first είναι ιδανικό.

Το Mobile-first έχει τρία βασικά πλεονεκτήματα:

  • Βελτιώνει την εμπειρία χρήστη για τον ιστότοπό σας
  • Αποδίδει απίστευτα για συμβατότητα προς τα πίσω
  • Η Google αγαπά τους ιστότοπους που προορίζονται για κινητά και τους ευνοεί στις σελίδες αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και πριν από την κωδικοποίηση και το σχεδιασμό του ιστότοπού σας, εστιάσετε σε μια εξαιρετική σχεδίαση για κινητά για να έχετε μια καλύτερη, απλούστερη και ταχύτερη εμπειρία ιστού σε όλες τις οθόνες και τις συσκευές. Εκτός από το γεγονός ότι οι περισσότεροι από εμάς περιηγούμαστε και αναζητούμε σε κινητά περισσότερο από επιτραπέζιους υπολογιστές τώρα, η ευρετηρίαση της Google για κινητά πρώτα αλλάζει το παιχνίδι.

Κατά την κατασκευή ιστοσελίδων σας, λοιπόν φροντίστε να ακολουθήσετε τις παραπάνω πτυχές καθώς θα συμβάλουν στα βέλτιστα αποτελέσματα της στρατηγικής σας.

Share on Social Media
Σας κάλυψε αυτό το άρθρο;
Συνεχίστε να ενημερώνεστε