Web Design
3 συμβουλές για να αυξήσετε τις πωλήσεις και να βελτιώσετε το CX με τα Mobile Apps

3 συμβουλές για να αυξήσετε τις πωλήσεις και να βελτιώσετε το CX με τα Mobile Apps

Ο online κόσμος έχει αλλάξει πολύ, από τον τρόπο με τον οποίο γίνονται αγορές μέχρι το πως οι χρηστες αλληλεπιδρούν με τις επιχειρησεις. Έτσι, έχει ξεκινήσει μια νέα εποχή eCommerce, καθιστώντας το Local Online Marketing ακόμα πιο σημαντικό.

Οι online αγορές γίνονται όλο και περισσότερο από τις κινητές συσκευές, αλλά πολλές εταιρείες δεν έχουν αναπτύξει Mobile Apps για να παρέχουν μια απρόσκοπτη εμπειρία πελάτη (CX). Αντίθετα, βασίζονται σε ιστότοπους για να πουλήσουν τα προϊόντα τους, τα οποία είναι μη φιλικά προς το χρήστη όταν η πρόσβαση γίνεται μέσω Smartphone.

Παρακάτω παρατίθενται 3 συμβουλές για να βελτιώσετε το CX χρησιμοποιώντας Mobile Apps και για να αυξήσετε τελικά τις πωλήσεις και το περιθώριο κέρδους σας.

Δημιουργήστε ένα φιλικό App

Δίνοντας στους δυνητικούς πελάτες κάτι χρήσιμο, οδηγείτε στην επισκεψιμότητα της εφαρμογής σας και έτσι αυτοί είναι πιο πιθανό να αγοράσουν τα προϊόντα σας.

Το App σας μπορεί επίσης να αποθηκεύσει τα στοιχεία και τις προτιμήσεις των δυνητικών πελατών χρησιμοποιώντας έξυπνα συστήματα, όπως η διαδραστική φωνητική απόκριση (IVR), ώστε η επιχείρησή σας να μην χρειάζεται να συνεχίζει να υποβάλλει αιτήματα κάθε φορά που συνδέεται ο δυνητικός πελάτης. Κατά τη δημιουργία του App σας συνιστάται, επίσης, να διασφαλίσετε ότι είναι λειτουργικό σε όλους τους τομείς χρησιμοποιώντας τη δοκιμή εντοπισμού εφαρμογών για κινητά.

Δημιουργήστε ένα App που θα μπορείτε να μοιράζεστε εύκολα

Ο πρώτος και ευκολότερος τρόπος για να εξασφαλίσετε αυξημένες λήψεις του App σας είναι να το προσφέρεται δωρεάν. Η επιχείρησή σας μπορεί να προσελκύσει τους δυνητικούς πελάτες δίνοντάς τους κάτι χωρίς χρέωση. Στη συνέχεια, έχετε την ευκαιρία να παρουσιάσετε τα εξαιρετικά προϊόντα σας και να τους ενθαρρύνετε να κάνουν αγορές.

Οι ήδη υπάρχοντες πελάτες θα μπορούσαν επίσης να παρακινηθούν να προωθήσουν το App μέσω εξαργυρώσιμων πόντων για κάθε φίλο που προτείνουν.

Επιπλέον, αφού έχετε ολοκληρώσει την κατασκευή ιστοσελίδας σας, μπορείτε να αυξήσετε τις λήψεις διαφημίζοντας το App σας σε αυτή ή στη SaaS Landing Page, ζητώντας από τους χρήστες να το κατεβάσουν για μια καλύτερη και πιο απρόσκοπτη εμπειρία. Θα μπορούσατε να μεγιστοποιήσετε την προσέγγιση χρηστών μέσω SEO και Social Media. Κάντε το ακόμα πιο εύκολο παρέχοντας έναν QR Code, ώστε να μην χρειάζεται καν να πάνε στο Google Play/App Store.

Κάντε δυνατή την πληρωμή με πολλαπλούς τρόπους

Όταν οι δυνητικοί πελάτες απογοητεύονται επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν με τον τρόπο που θέλουν, είναι πολύ πιθανό να αφήσουν στη μέση τη διαδικασία αγοράς των προϊόντα σας και κατά συνέπεια να μην προχωρήσουν στην τελική απόκτηση τους. Δώστε τους λοιπόν επιλογές! Κάποιοι μπορεί να θέλουν να χρησιμοποιήσουν την πιστωτική τους κάρτα, τη χρεωστική τους κάρτα ή να πληρώσουν με μετρητά κατά την παράδοση, αλλά άλλοι μπορεί να θέλουν να χρησιμοποιήσουν εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής όπως το Apple Pay ή το PayPal.

Το κλειδί είναι να κάνετε τη διαδικασία πληρωμής όσο το δυνατόν πιο γρήγορη με όσο το δυνατόν λιγότερα βήματα. Η κάλυψη των αναγκών κάθε δυνητικού πελάτη δίνοντάς του επιλογές, θα διευκολύνει τη διαδικασία ολοκλήρωσης αγοράς και θα οδηγήσει σε αυξημένες και συχνότερες αγορές.

Η επιχείρησή σας χρειάζεται να αφιερώσει χρόνο και προσπάθεια ερευνώντας τις προτιμήσεις, τις τάσεις και τις νέες συνήθειες των δυνητικών πελατών. Είναι απαραίτητο να ενημερώνεστε συνεχώς για τους νέους τρόπους πληρωμής.

 

Η τεράστια στροφή προς το eCommerce έχει παρουσιάσει προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες. Βεβαιωθείτε ότι διευκολύνετε τους δυνητικούς πελάτες να ενημερώνονται, να ψωνίζουν και να πληρώνουν την επιχείρησή σας μέσω ενός Mobile App που τους παρέχει μια απρόσκοπτη εμπειρία και σε εσάς την ευκαιρία να αυξήσετε τις πωλήσεις!

Share on Social Media
Σας κάλυψε αυτό το άρθρο;
Συνεχίστε να ενημερώνεστε