Web Design
Τα 5 μεγαλύτερα οφέλη του Mobile Marketing

Τα 5 μεγαλύτερα οφέλη του Mobile Marketing

Ανεξάρτητα από το είδος της επιχείρησής σας, υπάρχουν πολλά οφέλη που μπορεί να έχει το Μobile Marketing για εσάς. Ανοίγει την πόρτα σε νέο κοινό, σας επιτρέπει να προσεγγίσετε νέους πελάτες σε μικρότερο χρονικό διάστημα και είναι ένας οικονομικός τρόπος. Εδώ είναι τα 5 πιο σημαντικά οφέλη του Marketing για κινητά το 2021.

Προσβασιμότητα και αμεσότητα

Οι χρήστες ξοδεύουν σήμερα περίπου 4 ώρες και 10 λεπτά την ημέρα χρησιμοποιώντας το κινητό τους. Έχουν πρόσβαση στα Social Media, ελέγχουν το email τους, παίζουν παιχνίδια και περιηγούνται online. Επομένως, εάν θέλετε να έχετε αποτελέσματα, πρέπει να πάτε εκεί όπου βρίσκονται οι χρήστες, δηλαδή στα κινητά τους. Η προσβασιμότητα παίζει μεγάλο ρόλο στην επιτυχία του Mobile Marketing. Σας επιτρέπει να προσεγγίσετε το κοινό σας οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Επιπλέον, το Mobile Marketing είναι ο γρηγορότερος τρόπος επικοινωνίας με τους χρήστες.

Προσέγγιση παγκόσμιου κοινού και τμηματοποίησή του

Το 2021, δισεκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο κατέχουν κινητό τηλέφωνο. Επομένως, εάν ο στόχος σας είναι να προσεγγίσετε ένα παγκόσμιο κοινό, το Mobile Marketing είναι ο καλύτερος τρόπος. Όχι μόνο μπορείτε να φτάσετε σε όλους, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ακριβώς σε ποιον θέλετε να φτάσετε.

Επιπλέον, οι πλατφόρμες διαφημίσεων γίνονται όλο και πιο εξελιγμένες καθώς εκτός από τα απλά δημογραφικά στοιχεία μπορείτε πλέον να στοχεύσετε ενδιαφέροντα, χόμπι, συμπεριφορά αγορών στο παρελθόν, επαναπροσδιορισμό κ.λπ. Εάν δεν γνωρίζετε ποιος είναι το target-audience σας, μπορείτε να ξεκινήσετε με μία πιο ευρεία στόχευση μέχρι να το μάθετε. Μόλις το βρείτε, εστιάστε σε αυτό το κοινό

Ειδική τοποθεσία για κινητά

Εδώ είναι ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη του Mobile Marketing. Μπορείτε να στοχεύσετε πελάτες με βάση την τοποθεσία τους. Οι άνθρωποι μεταφέρουν τα smartphone τους όπου κι αν πάνε κι έτσι μπορείτε να επωφεληθείτε από τις δυνατότητες γεωγραφικής στόχευσης των κινητών συσκευών. Αυτό σημαίνει αποστολή διαφημίσεων για συγκεκριμένη τοποθεσία, πιο σχετική με αυτή του χρήστη. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε geo-fencing, η οποία ενεργοποιεί ειδοποιήσεις, κουπόνια ή άλλες προσφορές όταν μια συσκευή εισέρχεται σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία.

Βοηθά στην καλύτερη κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης 

Όλοι γνωρίζουν ότι η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης είναι μια πολύπλοκη διαδικασία. Ωστόσο, ένα από τα πράγματα που είναι σίγουρα είναι ότι η παρουσία σε διάφορες πλατφόρμες των Social Media μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε καλύτερα αποτελέσματα κατάταξης. Εάν έχετε έναν ενεργό λογαριασμό στο Instagram, στο Facebook συνδεδεμένο στο website της εταιρείας σας και τα δύο θα εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης. Επομένως, το Mobile Marketing μπορεί να σας βοηθήσει να αυξήσετε τις κατατάξεις SEO σας.

Πολλές διαθέσιμες μορφές διαφήμισης για να διαλέξετε

Όταν αποφασίσετε να επενδύσετε στο Mobile Marketing, υπάρχουν διάφορες μορφές διαφήμισης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Γενικά, η επιλογή της κατάλληλης μορφής διαφήμισης για την επιχείρησή σας θα σας βοηθήσει να προσεγγίσετε το σωστό κοινό και να λάβετε περισσότερες εμφανίσεις για τη χαμηλότερη δυνατή τιμή.

Υπάρχουν δύο πιο συχνές μορφές διαφημίσεων για κινητά: 1) διαφημίσεις banner και 2) διαφημίσεις βίντεo. Το κύριο πλεονέκτημα των διαφημίσεων banner είναι πόσο απλές και οικονομικές μπορούν να είναι. Η επιτυχία τους θα εξαρτηθεί από την επιλογή του σωστού οπτικού, χρώματος, CTA και διαφημιστικού κειμένου.

Το μέλλον του Mobile Marketing

Έχουμε ήδη αναφέρει μερικές δημοφιλείς τεχνικές Marketing για κινητά βάσει τοποθεσίας, εφαρμογών κ.λπ. Υπάρχουν όμως και μερικές νέες και ενδιαφέρουσες τεχνικές που μπορεί να θέλετε να λάβετε υπόψη εάν θέλετε να είστε πάντα μπροστά από τον ανταγωνισμό. Το ένα είναι η Augmented reality (AR). Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι η φωνητική αναζήτηση που αναμένεται να αυξηθεί στα επόμενα χρόνια. Αυτό είναι επίσης κάτι που πρέπει να προσέξετε κατά τη δημιουργία μιας στρατηγικής του Mobile Marketing.

Τώρα είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε την δική σας στρατηγική Mobile Marketing. 

Share on Social Media
Σας κάλυψε αυτό το άρθρο;
Συνεχίστε να ενημερώνεστε