MENU

Κατασκευή ΙστοσελίδωνWeb Design

Συμβουλές για να προσελκύσετε πολλούς Followers στο Instagram!

Συμβουλές για να προσελκύσετε πολλούς Followers στο Instagram!

Συμβουλές για να προσελκύσετε πολλούς Followers στο Instagram!

Είναι γενικά παραδεκτό πως τόσο οι επιχειρήσεις όσο και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, μετά την κατασκευή της ιστοσελίδας τους, αρχίζουν να στρέφονται προς της προώθηση μέσω των social media.

Η πλειοψηφία των ατόμων έχει την εντύπωση ότι δημιουργώντας έναν social media λογαριασμό, θα ξεκινήσει δυναμικά με πολλούς Followers.​ Αυτό όμως, είναι μεγάλο λάθος. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ακόμη και τα social media έχουν τη στρατηγική τους!

Το Instagram, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επομένως εάν ενδιαφέρεστε να προβληθείτε μέσω αυτού, θα πρέπει να βρείτε έναν έξυπνο τρόπο να προσελκύσετε δυνητικούς Followers.

Εμείς θα σας παρουσιάσουμε 6 τρόπους προσέλκυσης νέων οπαδών!

1. Επιλέξτε ένα θέμα και παραμείνετε πιστοί σε αυτό

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάρα πολλοί ενεργοί λογαριασμοί Instagram, ο καθένας με το δικό του ύφος και θέμα. Άρα, θα πρέπει να ξεκινήσετε από το να δώσετε "χαρακτήρα" στο δικό σας λογαριασμό, ώστε να ξεχωρίσετε. Που στοχεύετε; Στο να κάνετε τον κόσμο να γελάει; Να δείχνετε δείγματα της δουλειάς σας; Να πουλήσετε;

​2. Να είστε συνεπείς στις δημοσιεύσεις σας

​Θα πρέπει να ανεβάζετε έστω μια δημοσίευση την ημέρα. Με αυτόν τον τρόπο, θα δείξετε τη συνέπειά σας στους Followers, ώστε να διατηρήσετε το ενδιαφέρον τους. Άλλωστε, είναι αδύνατο να κρατήσετε "πιστούς" Followers εάν δημοσιεύετε μια φορά την εβδομάδα.

​Κάθε νέα δημοσίευση, είναι μια νέα ευκαιρία ​για να προσελκύσετε νέους οπαδούς. Για παράδειγμα, εάν μια δημοσίευσή σας λάβει πολλά σχόλια, σίγουρα μερικά από αυτά θα περιέχουν αναφορές - ή αλλιώς tag - σε τρίτους ανθρώπους που έχουν λογαριασμό στο Instagram, οι οποίοι είναι πολύ πιθανό να σας ακολουθήσουν, τελικά.

Στατιστικά, περίπου το 95% όσων έχουν γίνει tag από τους φίλους τους, θα δείξουν ενδιαφέρον προς την ανάρτησ​η και το λογαριασμό σας!​

3​. ​Χρησιμοποιείστε τα σωστά "hashtags"

​Με το νέο αλγόριθμο του Instagram, τα hashtags έχουν αποκτήσει μεγάλη αξία. Θα πρέπει να κάνετε έρευνα και να εντοπίσετε ποιά hashtags είναι τα πιο δημοφιλή στο κοινό που στοχεύετε, ώστε να τα συμπεριλάβετε στις αναρτήσεις σας.

Θυμηθείτε να χρησιμοποιείτε μόνο 30 hashtags ανά δημοσίευση!

Φτιάξτε μια δική σας λίστα με hashtags και αντιγράψτε τα κάτω από την ανάρτησή σας, σε σχόλιο (comment). Μη τα βάζετε στη λεζάντα της ανάρτησής σας, γιατί πολλές φορές "χάνεται" το κεντικό σας μήνυμα.

​4. Προσθέστε γεωγραφική τοποθεσία

Μη ξεχνάτε να προσθέτετε τη γεωγραφική τοποθεσία ή τα μέρη που θα πήγαιναν οι πιθανοί οπαδοί σας. Εάν, για παράδειγμα,​ βρίσκεστε σε μια γνωστή καφετέρια και αναρτήσετε τον καφέ σας με κάποιο έξυπνο σχόλιο/αστείο, μη ξεχάσετε να δηλώσετε και την τοποθεσία σας στα hashtags. Τα άτομα που βρίσκονται εκεί, είναι πολύ πιθανό να γελάσουν με τη δημοσίευσή σας και τελικά, να σας ακολουθήσουν.

5. Κάντε το περιεχόμενό σας ευχάριστο και φιλικό προς αναδημοσίευση

Συνήθως, δεν αρκεί το περιεχόμενο μιας ανάρτησης να είναι μόνο ενδιαφέρον και ευχάριστο. Θα πρέπει να θέλουν οι οπαδοί σας να το κάνουν "Share".

Εάν κάποιος κάνει Repost την όμορφη εικόνα σας, την ελκυστική προσφορά σας ή το διαγωνισμό σας, αυτόματα η ανάρτησή σας αποκτά ενδιαφέρον και σε άλλους ανθρώπους, οι οποίοι τελικά μπορεί να επισκεφθούν το λογαριασμό σας και τελικά να σας ακολουθήσουν!

6. Κάνετε tag μεγαλύτερους και σχετικούς με το περιεχόμενό σας λογαριασμούς

Ας υποθέσουμε ότι κάνετε μια ανάρτηση για ένα διάσημο πρόσωπο που φόρεσε το ρούχο σας, ή είχε οποιαδήποτε σχέση με εσάς. Θα ήταν καλό να κάνετε tag το όνομά του, καθώς και τους λογαριασμούς των ατόμων που συσχετίζονται με αυτό, όπως για παράδειγμα τον manager, τα μέρη που εμφανίζεται, ακόμη και τα portals που έχουν γράψει για αυτό το πρόσωπο.

Με αυτόν τον τρόπο, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να λάβετε νέους Followers και μάλιστα από μεγαλύτερους λογαριασμούς!

Δείτε επίσης από την ίδια κατηγορία

 • Προετοιμαστείτε για τα μεγαλύτερα Social Media Trends του 2018!
  Προετοιμαστείτε για τα μεγαλύτερα Social Media Trends του 2018!
  Είναι αλήθεια, ότι το προηγούμενο έτος υπήρξε ένα «ξέσπασμα» μιας σειράς από σημαντικές ιστορίες γύρω από τα Social Media: Το γεγονός ότι το Facebook...
 • Πως θα μετατρέψετε τους επισκέπτες του e-shop σας σε μελλοντικούς σας πελάτες;
  Πως θα μετατρέψετε τους επισκέπτες του e-shop σας σε μελλοντικούς σας πελάτες;
  Εάν είστε ιδιοκτήτης μιας online επιχείρησης και ήδη έχετε ξεκινήσει να καταστρώνετε τη στρατηγική marketing μετά την κατασκευή του ηλεκτρονικού σας καταστήματος, προσπαθήστε να φανταστείτε το εξής σενάριο:
 • Interactive Content – Τι είναι αυτό;
  Interactive Content – Τι είναι αυτό;

  Δεν πέρασαν παρά λίγες ώρες που άκουσα ξανά από πελάτη για πολλαπλή φορά την ερώτηση «Μα τι είναι αυτό το Interactive Content»; Εκνευρίστηκα λοιπόν...