MENU

Κατασκευή ΙστοσελίδωνWeb Design

Προετοιμαστείτε για τα μεγαλύτερα Social Media Trends του 2018!

Προετοιμαστείτε για τα μεγαλύτερα Social Media Trends του 2018!

Προετοιμαστείτε για τα μεγαλύτερα Social Media Trends του 2018!

Είναι αλήθεια, ότι το προηγούμενο έτος υπήρξε ένα «ξέσπασμα» μιας σειράς από σημαντικές ιστορίες γύρω από τα Social Media: Το γεγονός ότι το Facebook προσελκύει τους χρήστες του Snapchat στο Instagram, ενώ η Apple ανακοίνωσε τα σχέδιά της για να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο έχουμε αλληλεπίδραση με τις κινητές μας συσκευές, είναι μονάχα μερικά από τα γεγονότα που μας εξέπληξαν μέσα στο 2017.

Την επόμενη χρονιά, τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης είναι έτοιμα να δημιουργήσουν ακόμη περισσότερες… διαταραχές, καθώς πολλές νέες τεχνολογικές εξελίξεις αρχίζουν να αυξάνονται ραγδαία! Είστε έτοιμοι για τα κορυφαία Social Media Trends που θα μας καθηλώσουν μέσα στο 2018;

Αύξηση της δημοτικότητας των ιστοριών του Instagram

Περισσότεροι από 200 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν Instagram Stories κάθε μήνα, δηλαδή πάνω από 50 εκατομμύρια περισσότεροι από όσους χρησιμοποιούν το Snapchat, ενώ τα Instagram Stories είναι μόλις ενός έτους! Με αυτό το ρυθμό, σχεδόν οι μισοί χρήστες του Instagram θα χρησιμοποιούν τις ιστορίες του, μέχρι το τέλος του 2018. Αυτό σημαίνει ότι τα brands που ενδιαφέρονται να συνδεθούν με τους χρήστες του Instagram, θα πρέπει να αφιερώσουν χρόνο για να κυριαρχήσουν τα Instagram Stories!

Επέκταση του Live Streaming

Αυτό που κάποτε ήταν ένα «νέο τέχνασμα», έχει μετατραπεί σε κύριο μέρος των Social Media. Σήμερα, μικρά και μεγάλα brands έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν το Live Streaming για να προσελκύσουν την προσοχή των οπαδών τους.

Η GORUCK, ένας κατασκευαστής σακιδίων και διοργανωτής εκδηλώσεων ακραίας αντοχής, είναι ένα παράδειγμα ενός μεσαίου μεγέθους brand, που έχει επεκτείνει την εμβέλειά της μέσω του συναρπαστικού περιεχομένου και Live Streaming στο Facebook. Έτσι, κατάφερε να διατηρήσει συντονισμένους χιλιάδες οπαδούς, οι οποίοι παρακολούθησαν τη 48ωρη κάλυψη ενός πρόσφατου αγώνα αντοχής.

Το 2018, τα περισσότερα brands θα ξεκινήσουν να συνειδητοποιούν τη δύναμη του Live Streaming και θα την ενσωματώσουν στα μηνιαία πλάνα του περιεχομένου τους.

Αν σκέφτεστε να κάνετε επαγγελματικό Live Stream με πολλαπλές κάμερες, εικόνα Live από Drone, αλλά και ζωντανή σκηνοθεσία, ρωτήστε τους ειδικούς: www.easystream.gr

Άνοδος των brands μέσω των Chat εφαρμογών

Πάνω από 2,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων παγκοσμίως και παρόλα αυτά, τα brands εξακολουθούν να επικεντρώνονται στην επικοινωνία με τους καταναλωτές στα «καθαρά» κοινωνικά δίκτυα.

Το 2018, αναμένουμε από τα brands να επενδύσουν περισσότερο χρόνο και χρήματα στη σύνδεση με τους καταναλωτές μέσω των εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων. Η τεχνητή νοημοσύνη, οι βοηθοί φωνής και τα Chatbots, θα επιτρέψουν στους επαγγελματίες να προσφέρουν μοναδικές και προσωποποιημένες εμπειρίες αγορών μέσω του Messenger, του WhatsApp και του Kik.

Η εποχή της «επαυξημένης πραγματικότητας»

Στην πρώτη εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στο θέατρο «Steve Jobs», η Apple ανακοίνωσε το iPhone 8 και το iPhone X. Και οι δύο συσκευές, ενσωματώνουν ένα νέο chip που επιτρέπει στα τηλέφωνα να παρέχουν στους χρήστες εξαιρετική εμπειρία επαυξημένης πραγματικότητας. Ενώ η επαυξημένη πραγματικότητα θα έχει τον αρχικό της αντίκτυπο στο gaming μέσω του κινητού, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να την εκμεταλλευτούν και οι πλατφόρμες των κοινωνικών μέσων και να βρουν τρόπους για να ενσωματώσουν αυτή τη νέα τεχνολογία στις εφαρμογές τους.

Για παράδειγμα, θα ήταν αναμενόμενο για το Snapchat ή το Instagram να υποστηρίζουν φίλτρα που θα επιτρέπουν στους χρήστες να βγάζουν «Selfie» με κάποιον διάσημο, ή με κάποιον φίλο τους, μέσω της επαυξημένης πραγματικότητας. Ομοίως, πολλά brands θα μπορούσαν σύντομα να προβάλλουν τα προϊόντα τους στα σπίτια των χρηστών τους στα Social Media, μέσω ειδικών φίλτρων.


Μία νέα σειρά από τάσεις, έρχεται να κατακτήσει την αγορά και να επηρεάσει τόσο τους χρήστες, όσο και τα ίδια τα brands. Και μη σας φανεί περίεργο εάν το βίντεο και η εικονική πραγματικότητα γίνουν Mainstream! Μάλιστα, η επαυξημένη πραγματικότητα θα έχει την ευκαιρία να γίνει μέρος των κοινωνικών μέσων, με τρόπους που ήταν αδιανόητοι πριν από λίγα χρόνια.

Τέλος, το Twitter και το Facebook πιθανότατα θα προσαρμόσουν τις πολιτικές τους για να προστατεύσουν τα brands τους από την πολιτική κριτική και να προσφέρουν στους χρήστες ακόμη καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο.

 

Δείτε επίσης από την ίδια κατηγορία

 • Συμβουλές για να προσελκύσετε πολλούς Followers στο Instagram!
  Συμβουλές για να προσελκύσετε πολλούς Followers στο Instagram!
  Είναι γενικά παραδεκτό πως τόσο οι επιχειρήσεις όσο και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, μετά την κατασκευή της ιστοσελίδας τους, αρχίζουν να στρέφονται...
 • Android Auto στην Ελλάδα
  Android Auto στην Ελλάδα
  Ναι, στην NetPlanet το κάναμε να λειτουργεί! To Android Auto είναι σίγουρα η εφαρμογή που θα φέρει την επανάσταση στην αυτοκίνηση, μιας και...
 • Πως θα μετατρέψετε τους επισκέπτες του e-shop σας σε μελλοντικούς σας πελάτες;
  Πως θα μετατρέψετε τους επισκέπτες του e-shop σας σε μελλοντικούς σας πελάτες;
  Εάν είστε ιδιοκτήτης μιας online επιχείρησης και ήδη έχετε ξεκινήσει να καταστρώνετε τη στρατηγική marketing μετά την κατασκευή του ηλεκτρονικού σας καταστήματος, προσπαθήστε να φανταστείτε το εξής σενάριο: