MENU

Κατασκευή ΙστοσελίδωνWeb Design

Το διαδίκτυο τρέχει, εσύ;

Το διαδίκτυο τρέχει, εσύ;

Το διαδίκτυο τρέχει, εσύ;

Καθημερινά, καταγράφονται στο διαδίκτυο εκατομμύρια πληροφορίες σχετικά με το τι συμβαίνει γύρω από αυτό.

Εμείς θα επικεντρωθούμε στις σημαντικές πληροφορίες της παρακάνω έρευνας που αφορούν επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο Web, ή που αναρωτιούνται εάν αξίζει να επενδύσουν σε αυτό.Αξίζει να επενδύσετε στην κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος (E-shop);

Στο μεγαλύτερο διαδικτυακό κατάστημα της Amazon γίνονται αγορές αξίας 80.000 USD το λεπτό! Το στατιστικό αυτό από μόνο του είναι ήδη τρομακτικό! Η αλήθεια είναι ότι κάθε λεπτό που περνάει ένα ηλεκτρονικό κατάστημα κερδίζει έναν νέο πελάτη, τον οποίο τον χάνει ένα φυσικό κατάστημα! Και είναι φυσιολογικό! Για αυτό το λόγο, θα μιλήσουμε χρησιμοποιώντας για τις συγκρίσεις μας το εργαλείο που γνωρίζει καλύτερα ο κάθε επαγγελματίας… το ευρώ!

Είναι αδύνατο για ένα φυσικό κατάστημα με το κόστος συντήρησης και κατασκευής που έχει να μπορέσει να συναγωνιστεί ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Π.χ. για ένα φυσικό κατάστημα χρειαζόμαστε από 30.000 έως 200.000 ευρώ μόνο για την δημιουργία του, όταν ένα απλό E-shop κοστίζει 1.000 ευρώ, ενώ ένα πολύπλοκο με B2B/B2C (χονδρικής-λιανικής) συνδεδεμένο με ERP (λογιστικό πρόγραμμα) κτλ, μπορεί να φτάσει τις 8.000 με 10.000 ευρώ.

Τεράστια διαφορά προκύπτει και στο κόστος συντήρησης, γιατί ένα φυσικό κατάστημα μπορεί να έχει κόστος ενοικίου 12.000 με 60.000 ευρώ το χρόνο, όταν ένα ηλεκτρονικό κατάστημα έχει ετήσιο κόστος φιλοξενίας (ενοικίου) 150 ευρώ! Τώρα, αν προσπαθήσουμε να συγκρίνουμε μισθούς, ρεύμα, ΙΚΑ, κτλ η σύγκριση στο τέλος καταντάει αστεία.

Αν προσθέσουμε σε όλα τα παραπάνω τον τζίρο τον ηλεκτρονικών καταστημάτων, ο οποίος όλο και αυξάνεται, τότε το συμπέρασμα είναι απλό. Αν δεν έχετε το δικό σας ηλεκτρονικό κατάστημα, αποκτείστε το πρώτο σας άμεσα!

Αξίζει να επενδύσετε στα Social Media;

Με 246.000 νέες φωτογραφίες το λεπτό στο Instagram, 18 εκατομμύρια Likes στο Facebook, 278.000 Tweets στο Tweeter κτλ, η απάντηση και εδώ είναι απλή!

Εφόσον έχετε ξεκινήσει την επαγγελματική σας δραστηριότητα στο Web, οι υποψήφιοι πελάτες σας βρίσκονται πολλές ώρες της ημέρας μέσα σε αυτό! Ο στόχος σας θα πρέπει να είναι η διαφημιστική σας καμπάνια να βρεθεί μέσα στο επίκεντρο της διαδικτυακής ζωής ενός χρήστη. Αν τα καταφέρετε, το επιθυμητό αποτέλεσμα θα έρθει γρήγορα. Αν όχι, μπορείτε να απευθυνθείτε στους επαγγελματίες του χώρου για να προωθήσετε με ασφαλή τρόπο τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας!
TIP: Προφανώς γνωρίζετε ότι τα διαδικτυακά συστήματα διαφήμισης στηρίζονται στην λειτουργία του πλειστηριασμού. Π.χ. όσο πιο πολλά ευρώ δίνεις για μία λέξη – κλειδί, τόσο πιο ψηλά προβάλεται η διαφήμισή σου! Λάθος! Εμείς μπορούμε να ξεπεράσουμε την διαφήμισή σου, ξοδεύοντας λιγότερα χρήματα και έχοντας καλύτερα αποτελέσματα. Πως; Επικοινωνήστε με την NetPlanet στο 210 422 1 422 για να μάθετε περισσότερα!

Αξίζει να επενδύσετε στο Video;

Θα μπορούσαμε να καταχωρήσουμε το YouTube στην παραπάνω λίστα των Social Media, όπως πολλοί κάνουν. Εμείς δεν θα πέσουμε σε αυτή την παγίδα! Το YouTube είναι κάτι μοναδικό, αυτόνομο, με φανατικούς θαυμαστές που ζούνε μόνο μέσα σε αυτό! Το YouTube είναι η Τηλεόραση του μέλλοντος και για αυτό ακριβώς τον λόγο η Google επένδυσε δισεκατομμύρια δολάρια για να το εξαγοράσει.

Σε κάθε λεπτό που περνάει καταχωρούνται 72 ώρες νέων Video στο YouTube! Φανατικοί τηλεθεατές κάθε κατηγορίας που παρακολουθούν από κωμικά Videos μέχρι ντοκιμαντέρ! Από μουσικά Video Clips μέχρι πλήρη μαθήματα εκπαίδευσης για οποιονδήποτε τομέα! Μήπως πρέπει η διαφήμιση σας να στοχεύσει σε αυτό το κοινό;

Μια τηλεοπτική διαφήμιση στο YouTube μπορεί να είναι ότι καλύτερο, αλλά τι συμβαίνει με το τεράστιο κοστολόγιο κατασκευής της; Αν είστε πελάτης της NetPlanet γνωρίζετε ότι αυτό δεν είναι πρόβλημα! Αν πάλι όχι.. επικοινωνήστε στο 210 422 1 422 για να μάθετε πως μπορείτε να αποκτήσετε την δική σας τηλεοπτική διαφήμιση με Budget από 500 ευρώ!

TIP: Στα στατιστικά που αναλύουμε καθημερινά, παρατηρείται μεγάλη αύξηση στην χρήση του YouTube από αυτή της Smart TV. Επίσης, ο χρόνος παρακολουθήσης Video είναι πλέον ο διπλάσιος μέσα από μια Smart TV. Μήπως η διαφήμισή σας στο YouTube προβάλλεται στην …τηλεόραση και δεν το ξέρετε;

Η παραπάνω στατιστική έρευνα είναι της εταιρείας Qmme.com

Δείτε επίσης από την ίδια κατηγορία

 • Έξυπνα tips για να αναπτύξετε την επιχείρησή σας μέσω του Web!
  Έξυπνα tips για να αναπτύξετε την επιχείρησή σας μέσω του Web!
  Γειά σας! Στο σημερινό επεισόδιο του Web Next, θα μοιραστούμε μαζί σας μερικά έξυπνα tips που θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε την επιχείρηση σας στο Internet...
 • Digital Marketing for Fashion Brands
  Digital Marketing for Fashion Brands
  Με τα Fashion E-shops να πληθαίνουν συνεχώς, είναι δύσκολο να καταφέρει κάποιο να ξεχωρίσει από τα υπόλοιπα. Δυστυχώς ή ευτυχώς, η δημιουργία ενός E-shop και ένα καλό SEO δεν αρκούν...
 • Interactive Content – Τι είναι αυτό;
  Interactive Content – Τι είναι αυτό;

  Δεν πέρασαν παρά λίγες ώρες που άκουσα ξανά από πελάτη για πολλαπλή φορά την ερώτηση «Μα τι είναι αυτό το Interactive Content»; Εκνευρίστηκα λοιπόν...