MENU

Κατασκευή ΙστοσελίδωνWeb Design

Γιατί να επιλέξετε το Custom Website αντί ενός έτοιμου Template;

Γιατί να επιλέξετε το Custom Website αντί ενός έτοιμου Template;

Γιατί να επιλέξετε το Custom Website αντί ενός έτοιμου Template;

Ως ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης, είναι πολύ λογικό να αναζητάτε τρόπους προώθησής της, ώστε να πετύχετε τα υψηλότερα κέρδη με τα λιγότερα δυνατά έξοδα. Αυτό που θέλει ο κάθε επαγγελματίας είναι να αποκτήσει δημοτικότητα, πωλήσεις, ζήτηση και φυσικά, άτομα που να τον εμπιστεύονται. 
 
Κάπως έτσι, η δημιουργία ιστοσελίδας για μια επιχείρηση είναι αναπόφευκτη, εν έτει 2016! Όταν κάποιος ξεκινάει να κατασκευάζει μια ιστοσελίδα , καλό θα ήταν να έχει στο μυαλό του ότι για να ανέβει η αξιοπιστία της επιχείρησής του και κατά συνέπεια η ζήτησή της, θα πρέπει να προβάλει μια διαδικτυακή εικόνα η οποία θα την αντιπροσωπεύει απόλυτα και φυσικά, θα "κρατάει" τον επισκέπτη της.
 
Πολλοί επαγγελματίες όμως, δεν έχουν μπει στη διαδικασία να κατανοήσουν τη διαφορά μεταξύ του Custom Website και του έτοιμου Template, με αποτέλεσμα να συμβιβαστούν σε μια πολύ πρόχειρη λύση, αρκεί να είναι όσο το δυνατό πιο οικονομική! Γι αυτό το λόγο, πριν μπείτε στο "δίλημμα" του τι να επιλέξετε από τα δύο, διαβάστε τα παρακάτω και η απάντηση θα είναι πιο εύκολη από όσο νομίζατε.
 
Custom Web Design
 
Πολλοί θεωρούν ακριβή την επιλογή του χειροποίητου Design, όμως τι κερδίζουμε επενδύοντας σε αυτό;
 
1. Μοναδική σχεδίαση
 
Έχετε τη δυνατότητα να αποτυπώσετε γραφικά που αντιπροσωπεύουν την επιχείρησή σας και να δημιουργήσετε ένα μοναδικό διαδικτυακό προφίλ από το μηδέν.
 
2. Θα είναι φιλικό στη Google
 
Ένας έμπειρος designer/developer θα σας καθοδηγήσει σωστά στην κατασκευή του Website σας, με βάση τις τελευταίες απαιτήσεις της Google στο Web Design και θα σας προτείνει λειτουργίες που θα το ανεβάσουν βαθμολογικά στις μηχανές αναζήτησης. 
 
3. Προσαρμογή στις ανάγκες τις επιχείρησης
 
Είτε αποφασίσετε να κατασκευάσετε εταιρική ιστοσελίδα, είτε E-shop, ένα είναι το σίγουρο. Θα αποτυπώνει πλήρως το επαγγελματικό σας προφίλ. 
 
4. Ευελιξία
 
Στο Web όλα είναι δυνατά! Πόσο μάλλον στη χειροποίητη κατασκευή ιστοσελίδας. Δεν είναι απαραίτητο να κατασκευάσετε το καλύτερο Website από την αρχή κιόλας, εάν το budget που διαθέτετε δεν καλύπτει όλες τις πιθανές δυνατότητες που έχετε φανταστεί. Μπορείτε να συζητήσετε με τον προγραμματιστή τα μελλοντικά σας σχέδια ή τις λειτουργίες που θα θέλατε να προσθέσετε μακροπρόθεσμα, ώστε να τα λάβει υπόψην του στην κατασκευή και να μπορέσετε μελλοντικά να τα εφαρμόσετε.
 
5. Εύκολη διαχείριση
 
Συνήθως, τα Custom Websites διαθέτουν και ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS) "κομμένο και ραμένο στα μέτρα τους". Έχετε τη δυνατότητα να ζητήσετε από την εταιρεία ή τον προγραμματιστή που θα αναλάβει το Website σας, να σας δείξει πως θα το διαχειρίζεστε δυναμικά (προσθήκη κειμένου, εικόνων, βίντεο, κοκ).
 
 
Έτοιμα Website Templates
 
Θεωρείται η πλέον οικονομική λύση, καθώς μπορείτε να τα βρείτε δωρεάν στο Internet ή να τα αγοράσετε σε μια αρκετά χαμηλή τιμή. Γιατί θα μπορούσατε να τα επιλέξετε;
 
1. Γλιτώνετε το γραφιστικό κομμάτι
 
Δεν μπορείτε να τα αντιγράψετε, όμως έχετε ποικιλία γραφιστικών προτάσεων ανάμεσα σε εκατομμύρια Templates για να επιλέξετε. Όμως, σκεφτείτε ότι το ίδιο Template θα έχει αγοραστεί από χιλιάδες άτομα.
 
2. Μικρό κόστος σε έκτακτη ανάγκη
 
Τα έτοιμα Templates φημίζονται για το μικρό τους κόστος. Εάν για κάποιο λόγο επιθυμείτε ή πρέπει να παρουσιάσετε μια διαδικτυακή εικόνα άμεσα και το budget που μπορείτε να διαθέσετε προσωρινά είναι μικρό, τότε θα σας εξυπηρετούσε ένα Template. Σκεφτείτε όμως, ότι το Template μπορεί στην πραγματικότητα να σας κοστίσει πολύ παραπάνω από τον προϋπολογισμό σας, όσο του προσθέτετε λειτουργίες, plugins, κοκ. 
 
3. Λιγότερος χρόνος κατασκευής (;)
 
Εάν το αφήσετε ως έχει και δεν του προσθέσετε plugins για να το κάνετε πιο λειτουργικό, ναι. Αν όμως αρχίσετε να του προσθέτετε λειτουργίες, πέραν του χρόνου που θα ξοδέψετε σε debugging ώστε να λειτουργεί σωστά και φυσικά σε όλους τους browsers, θα χρειαστείτε πολλές παραπάνω ώρες από όσες είχατε υπολογίσει. 
 
Τελικά τι να προτιμήσω;
 
Όταν έρχεται η στιγμή να αποφασίσετε με ποιον τρόπο θα κατασκευάσετε την ιστοσελίδα σας, θα πρέπει να αναρωτηθείτε εάν η επιχείρησή σας θέλετε να ξεχωρίσει από το πλήθος, ή να είναι απλά συμβατική και παρόμοια με άλλες.
 
Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να "ζυγίσετε" το πόσο θα σας κοστίσει στην πραγματικότητα η κάθε επιλογή, να αναλογιστείτε τι σας προσφέρει και τέλος, να αποφασίσετε με ποιο τρόπο θα αναπαραστήσετε διαδικτυακά την επαγγελματική σας εικόνα. 

Δείτε επίσης από την ίδια κατηγορία

 • Interactive Content – Τι είναι αυτό;
  Interactive Content – Τι είναι αυτό;

  Δεν πέρασαν παρά λίγες ώρες που άκουσα ξανά από πελάτη για πολλαπλή φορά την ερώτηση «Μα τι είναι αυτό το Interactive Content»; Εκνευρίστηκα λοιπόν...

 • Digital Marketing for Fashion Brands
  Digital Marketing for Fashion Brands
  Με τα Fashion E-shops να πληθαίνουν συνεχώς, είναι δύσκολο να καταφέρει κάποιο να ξεχωρίσει από τα υπόλοιπα. Δυστυχώς ή ευτυχώς, η δημιουργία ενός E-shop και ένα καλό SEO δεν αρκούν...
 • Προετοιμαστείτε για τα μεγαλύτερα Social Media Trends του 2018!
  Προετοιμαστείτε για τα μεγαλύτερα Social Media Trends του 2018!
  Είναι αλήθεια, ότι το προηγούμενο έτος υπήρξε ένα «ξέσπασμα» μιας σειράς από σημαντικές ιστορίες γύρω από τα Social Media: Το γεγονός ότι το Facebook...